Predsednik NDNV ne dolazi zbog Vučića 1Foto: Medija centar

Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović danas je u Otvorenom pismu generalnom sekretaru Medijske organizacije jugoistočne Evrope (SEEMO) Oliveru Vujoviću zahvalio na pozivu da učestvuje na Forumu SEEMO u Beogradu.

Međutim on je naglasio da mu se neće odazvati, jer skup otvara predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

„Medijski skup koji otvara Aleksandar Vučić, provereni neprijatelj medijskih sloboda, za mene ne samo da nije relevantan, nego ga smatram šamarom svim onim novinarima koji su žrtve političkog nasilja vlasti koje on personifikuje“, objašnjava Sejdinović.

 On podseća da „Vučićeva Vlada vrši užasan, konstantan pritisak na medijske slobode, te da su zbog toga mnoge naše kolege sprečene da profesionalno obavljaju svoj posao, a da su neki od njih doživeli i razne vrste poniženja, pa i torture“.

 Mnogi novinari u Srbiji ostaju bez posla, i to samo zbog toga što su posvećeni novinarstvu i medijskim slobodama, ukazao je Sejdinović.

 O veoma lošem stanju medijskih sloboda u Srbiji, poručuje Sejdinović u pismu Vujoviću, možete da se uputite, ne samo iz brojnih istraživanja, već i iz Izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije za 2016. godinu.

 U nadi da će neki vaši budući skupovi imati više obzira prema našim kolegama, srdačno vas pozdravljam, navodi na kraju pisma Sejdinović.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari