Predsednik Gradske skupštine Kraljava Branko Kaplarević (SRS) prekinuo je sednicu parlamenta započetu u jule u 10 časova zbog gužve ispred govornice tokom koje su mu odbornici oduzimali mikrofon. Sednica ni posle sat i po nije nastavljena iako je proglašena pauza od 30 minuta.

Posle pokušaja predsednika skupštine da počne sednicu pre utvrđivanja kvoruma, odborničke grupe koalicije Za evropsku Srbiju i Pokreta za Kraljevo, koje do tada nisu prisustvovale sednici, protestovale su zbog povrede Poslovnika. Odbornik SPO Milomir Šljivićzatražio je od Kaplarevića da sednicu započne utvrđivanjem kvoruma, što je ovaj odbio, a potom su u raspravi ispred stola predsedavajućeg odbornici opozicije dva puta uzimali mirkofon postavljen ispred predsednika Kaplarevića. Zamenica predsednika gradonačelnika i predsednica opštinskog odbora SRS Vesna Vukajlovićprilazila je stolu u više navrata i nagovarala Kaplarevića da pozove policiju.

Jučerašnjem incidentu predhodila je prekjučerašnja sednica opštinske Izborne komisije iz prošlog saziva koja zbog podeljenosti i nedostatka kvoruma nije verifikovala mandate dvojice novih odbornika. Oni bi trebalo da budu izabrani usmesto gradonačelnika Miloša Babića i njegove zamenica Vesne Vukajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari