U organizaciji Instituta za transfuziju krvi Srbije i Opštinskog crvenog krsta, u Golupcu je sprovedena poslednja akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u ovoj godini.

I ovog puta prednjačili su zaposleni u policijskoj stanici, preduzećima, ustanovama i organizacijama. Stanje zaliha u Srbiji je dobro i nema velikih nedostataka ove dragocene tečnosti. Sve je više onih građana koji se odlučuju na ovu humanu akciju,dajući tako svoj lični doprinos da Crveni krst u Golupcu bude u samom vrhu u Braničevskom okrugu. Promoter ove akcije bio je prvi čovek opštine Golubac Zoran Pajkić, koji je i jedan od 37 davalaca krvi.

– U svakoj akciji dobrovoljnog davalaštva krvi učestvujem zajedno sa svojim saradnicima,jer smatram da je humanost pomoći drugim ljudima koji su u nevolji i kojima je moja krv a i svačija druga dragocena onima kojima je ona potrebna. Apelujem na naše građane da budu humani i ponude svoju krv, kako bi neko produžio život – rekao je Pajkić.

Tradicionalno, već nekoliko godina unazad, Golubac pored Požarevca važi za sredinu sa dobrim odzivom građana ovakvim akcijama i najviše prikupljenih jedinica krvi. Iako su Golupčani dobri davaoci krvi i humanisti, potreba za ovom dragocenom tečnošću je uvek velika.

– I ovog puta zadovoljna sam sa brojem lica koja su se odazvala na našu akciju. Njih 47 su ponudili da daju krv,ali su nažalost ovu dragocenu tečnost uspeli da daju samo 37 lica. U ime Crvenog krsta Golubac i Instituta za transfuziju krvi Srbije,ja im se zahvaljujem na njihovoj humanosti i pomoći onima kojima je to potrebno – istakla je Dina Čučković, sekretar Crvenog krsta Golubac Dina Ćučković.

U Crvenom krstu Golubac zadovoljni su odzivom i prikupljenim jedinicima krvi u ovoj godini i kako kažu, među građanima i redovnim davaocima vraća se poljuljano poverenje u Institucije kao organizatore prikupljanja ove dragocene tečnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari