Novim koalicionim dogovorom između Grupe građana Branko Gajin i Opštinskog odbora Demokratske stranke, ova politička partija u Skupštini opštine Srbobran sada ima četiri odbornika umesto dosadašnjeg jednog. Demokratama je pristupilo troje odbornika najbrojnije odborničke grupe GG Branko Gajin, sa kojom DS i Mađarska koalicija vrše vlast u srbobranskoj opštini.

Demokratskoj stranci su pristupili Zoran Janković, Đorđe Debeljački i David Bodirožić, a pored pojačanja u odborničkoj grupi, Demokratska stranka će imati i dva člana Opštinskog veća, Gorana Jokića i Željka Vujanovića, koji su do sada ove funkcije obavljali kao predstavnici GG „Branko Gajin“.

– Prelazak trojice odbornika i dva člana Opštinskog veća iz naše grupe građana u DS je deo dogovora sa demokratama, jer želimo da ojačamo lokalni odbor stranke sa kojom većgodinama odlično sarađujemo na svim nivoima. O tome da nam je stalo da ova partija bude jaka u Srbobranu govori i to da je iz naše organizacije u DS prešlo nekoliko najistaknutijih članova sa kojima se još od prvih višestranačkih izbora zajedno borim. Ovo naravno neće oslabiti našu Grupu građana jer dobijamo snažnog partnera u političkom delovanju – rekao je Branko Gajin, predsednik opštine Srbobran.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari