Predsednik opštine Topola podneo je ostavku iz moralnih razloga posle hapšenja brata i sinovca zbog proizvodnje marihuane 1Foto: Opština Topola

 

Vladimir Radojković podneo je neopozivu ostavku na mesto predsednika opštine Topola nedelju dana posle hapšenja njegovog brata i sinovca optuženih za proizvodnju marihuane.

On je tu učinio danas u skupštinskoj sali opštine u prisustvu saradnika i predstavnika medija, preneo je zvanični sajt opštine Topola.

– Poštovani građani Topole, poštovani građani Srbije. Podnosim neopozivu ostavku na mesto predsednika opštine Topola. Tu ostavku podnosim kao lični čin odgovornog čoveka koji izuzetno poštuje i ceni rad državnih organa, daje im podršku i politiku Aleksandra Vučića koji je predsednik naše stranke. Svestan sam da u ovom trenutku je moj ostanak na funkciji predsednika opštine neodrživ dokle god se vodi istraga protiv moga brata, rekao je Radojković.

On je i dodao da se svoga brata ne odriče.

– Nas je ista majka Milica rodila i problemi moje porodice i moji lični problemi ne bi trebalo da se odražavaju ni na našu opštinu, ni na našu stranku, ni na politiku koju vodimo i uspešno, kako ja smatram i kojoj sam veran i odan. Sa ovim svojim činom želim da uspostavim jedan standard ovde u opštini i u našoj stranci da svako mora da podnese odgovornost iako ja nemam nikakvu ličnu odgovornost za postupke svog brata protiv koga se vodi istraga. Ne želim da se moje ime u negativnom kontekstu vezuje niti za moju stranku niti za moju opštinu niti za bilo koga drugog. To je moj lični problem koji ću rešavati kako znam i umem. Taj standard koji želim da postavim ovde koji se u prošlosti nije odražavao jer je bilo i težih stvari koje su rađene ovde u opštini pa ljudi nisu podnosili ostavke, želim da se predstavim kao legalan predstavnik ove naše opštine i želim da zaštitim ugled svoje opštine i svoje stranke, naveo je on.

Po Radojkovićevim rečima – svako mora da podnese odgovornost.

– Ni na koji način ne sme da naruši bilo kakav ugled i ove naše opštine i naših građana. Ceo život sam radio pošteno svoj posao. Dugo godina sam u državnim službama. Gde god da sam radio imao sam uspehe. Bio sam i manje uspešan u nekim poslovima, ali nikada nije došlo u pitanje moje poštenje, moj rad i nikada ni jedna zloupotreba nije učinjena. U ovom trenutku, kada je težak trenutak za celu našu zemlju, a naša zemlja je uvek u nekim turbulentnim trenucima, želim da kažem da ostajem svim srcem uz svoju stranku i uz svog predsednika. Želim da kažem da svim srcem ostajem uz svoju Topolu, uz svoje građane i da sam im zahvalan na podršci koju su mi dali samim izborom na ovu funkciju, a koju nisam izneverio. Svako mora da podnosi svoj deo tereta.

Takođe, naglasio je da svako mora da nastavi da se bori za bolju i napredniju uspešnu i Srbiju i Topolu.

– Mislim da ću ovim činom, pošto je moje ime počelo da se politizuje i vezuje u negativnom kontekstu i za stranku i za opštinu, učiniti i omogućiti i državnim organima da bez opterećenja što sam ja na funkciji rade svoj posao da otkriju sve počinioce i da na taj način speru ljagu sa mene i sa moje porodice. Moj brat Miloš je sada samo moj brat i nije brat predsednika opštine. I svi zlonamerni u Skupštini Republike Srbije, a i ovde u samoj opštini Topola koji su pokušali to da zloupotrebe više nemaju taj argument. Ja ću se sa svojim teretom nositi. Svako svoj krst neka nosi. A kao što je rekao naš Gospod – Ko je bezgrešan neka prvi baci kamen na mene, zaklučio je Vladimir Radojković i zahvalio se svima na saradnji i poručio im da „ostanu dosledni politici Napredne stranke i da vode ovu opštinu ka razvoju i prosperitetu”.

Predsednik Skupštine opštine Topola, Dragan Jovanović se zahvalio Vladimiru Radojkoviću na saradnji, iskrenom i požrtvovanom radu, naglasivši da će Radojković nastaviti da se bori za dobrobit opštine i kao odbornik Skupštine opštine Topola.

Kao što je Danas već pisao u Topoli je 24. jula uhapšen rođeni brat predsednika te opštine Vladimira Radojkovića zbog, kako se sumnja, neovlašćene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, u Mladenovcu i Topoli tog dana zaplenili su oko 20 kilograma marihuane i uhapsili sedam osoba, među kojima su i Radojkovićev brat i sinovac.

Istoga dana Opštinski odbor Stranke slobode i pravde zatražio je podnošenje ostavke Vladimira Radojkovića koji je u tom trenutku boravio u inostranstvu.
Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari