Predsednik opštine Veliko Gradište: Nema razvoja turizma bez dobre infrastrukture

Dragan Milić o izazovima razvoja u Podunavlju

Ostavite komentar


  1. Postovana gospodo sve je to jepo sto uredjujete ali ima jedna bitna stvar koju treba resiti a to je kriminal na dunavu koji je od vas daleko 2 km. Iznad ramske tvrdjave se obijaju vikendice svercuje nafta ubija riba sa strujom trguje droga i tome nema kraja. Zbog takvih ljudi mnogi ne dolaze na dunav ne cuvaju ga i nemaju podrsku cuvarske sluzbe jer su u dogovoru sa njima sto se u poslednje vreme moze cuti kako se hvale zaradom od ubijene ribe i trgovine naftom. Molim vas ako mozete da nesto preuzmete po tom pitanju jer to traje vec deceniju i svi pobegose od tog kraja a dosta je lep i privlacan.

  2. A kada će da se reši problem sa prašinom koja nas truje svakodnevno a dolazi iz Rumunskog napuštenog rudnika.
    U opštini je zapošljeno i kuso i repato, sve po stranačkoj liniji.
    Zašto ne kažete da V. Gradište konkretno nema nikakve koristi od Srebrnog Jezera. Po kojoj ceni ste prodali ar gospodinu Vučićeviću a po kojoj ceni on danas prodaje ar zemljišta. Zašto ne spomenuste da imamo samo jednu kanalizacionu mrežu i koju se slivaju i otpadne vode i kanalizacija i da kad je u gradu zagušenje, kuće u novaim naseljima plivaju. Kada ćete rešavati pitanje deponija, koje su sve veće, a turizma su vam puna usta.

  3. Predsednik Dragan Milic je iz sela Kumana a V Gradiste obidje samo kada mora. Cak nije ni upoznat sa okolinom, primera radi da reka Pek je totalno zapustena i zagadjena nebrigom vlasti. V Gradiste jeu proslom lepsem vremenu imalo svoju uljaru, klanicu, brodsko pristaniste, cuvenu fabriku Modu, Utva, svoju klanicu nekoliko pekare kasarnu za 10 000 vojnika hotel u centru mesta dom kulture letnju bastu sa muzikom muzicku i ekonomsku skolu sampionski odbojkaski i fudbalski tim sportsku gimnasticku dvoranu i mnogo togo sto je nestalo.
    pamtim kada se postavljala kanalizacija glavnom ulicim i mnoge radnje male privrede.Gde se to dade? Obzirom da sam ucestvovao u izgradnji Srebrnog jezera delili su po 4 ara zemlje za tadasnjih dvesta hiljada. Inace na mestu danasnjeg Srebrnog jezera je bio zenski zatvor tipa Goli otok sa karaulama psima i bezbroj policajaca. u krugu je bila perionica vesa za vojsku i po potrebi. Normalno Milic je mlad i nije ni rodjen u to vreme, ali bi mogli da izgrade hotel na mestu starog hotela koji je imao i bastu u kojoj je svojevremeno pevao Bora Spuzic Kvaka.
    Prosle godina uzeo sam tri uzorka vode iz srebrnog jezera i dao na analizu. Po rezultatuma bi mesto Srebrnog trebalo nazvati govnjivo jezero. Nigde filtera nigde preciscavaca ceo pozarevacki kraj i okolna sela sliva svoje fekalike u ponos Srebrng jezera.Ciscenje nabujale podvodne otrovne vegetacije Srbija nema ni strucnjake ni novac a i vremenski traje dugo.Moze Vucic i Brnabicka da obecaju sta hoce ali mogunosti su nesto drugo.Srbija nema odgovarajuce ekologe to siguno nije Goran Trivan bivsi lopov iz Kladiva koga je Ivica Dacic kao potrcka porodice Milosevic izvukao iz zatvora kao zastareo proces. Kako lopovluk moze da zastari nije mi jasno. Inace prasina iz rumunije je prasina uranijuma zato je stocni fond na relaciji Golubac V Gradiste toliko slab.
    Za kraj bih samo dodao obzirom da sam Diplomirani Environmentalni Magistar Ekoloskog inzinjerstva i bezbednosti na radu, Veliko Gradiste treba na upravi dati Gradistancima a ne onima koji se samo pojave po platu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.