Predsednik opštine Žagubica: "Radnici JKP Belosavac napadnuti kučićima, slučaj prijavljen policiji" 1Foto: Printscreen / FB

Predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović odbacio je danas navode da su radnici Javno-komunalnog preduzeća „Belosavac“ iz te opštine napali aktiviste na Homoljskim planinama, navodeći da se dogodilo nešto sasvim suprotno: da su napadnuti upravo ti radnici.

„Napadnuti su radnici javno komunalnog preduzeća ‘Belosavac’ iz Žagubice koji časno i pošteno zarađuju hleb za svoje porodice kučićima aktiviste Ivana Milosavljevića iz Petrovca na Mlavi. Slučaj je prijavljen policijskoj stanici u Žagubici“, napisao je Pavlović na Fejsbuku.

Pokret „Odbranimo reke Stare planine“, sa druge strane, tvrdi da su napadnuti ekološki aktivisti jer su snimali radnike tog JKP „kako odnose pijaću vodu za bušotine“ kompanije „Dandi“.

„Radnici komunalnog preduzeća ‘Belosavac’ iz Žagubice napali du danas Ivana Milosavljevića Bukija i druge eko aktiviste dok su ih snimali kako pijaću vodu odnose ‘Dandiju’ za bušotine. Na Homolju se odvija pravo nasilje nad aktivistima koje mora da se isprati“, navelo je to udruženje na društvenoj mreži Iks (X).

Televizija N1 prenela je ranije danas da su radnici preduzeća „Belosavac“ napali aktiviste, kao i ekipu emisije „Slike iz života“ koja se emituje na toj televiziji, jer su ih snimali u trenutku kada su vozili vodu za bušotine na Crnom vrhu.

„I onda je jedan vozač JKP uhvatio kamenicu, krenuo ka prozoru suvozača, na sreću ispao mu je kamen. U tom momentu drugi vozač izlazi iz kamiona sa pajserom i nasrće na Ivana, aktivistu i snimatelja ‘Slika života’. To je vrlo ružna, strašna slika života“, naveo je autor emisije Dejan Radulović.

N1 je naveo i da niko nije povređen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari