Predsednik sindikata "Sloga" i narodni poslanik posetio Novicu Antića u pritvoru 1Novica Antić Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Željko Veselinović, predsednik udruženih sindikata Srbije „Sloga“ i narodni poslanik, posetio je danas Novicu Antića, nezakonito smenjenog predsednika Vojnog sindikata Srbije, koji se trenutno nalazi u pritvoru Okružnog zatvora u Novom Sadu. Veselinović je preneo da očekuje skoro oslobađanje Antića i pružio mu je punu podršku u pravnoj borbi koju vodi.

„Iako je Antić vidno oslabio zbog nedavnog štrajka glađu, on je u dobrom fizičkom i psihičkom stanju i odlučan u nastavku borbe za pravdu. Vlast je uspela da uništi Vojni sindikat Srbije i smanji članstvo na hiljadu ljudi, ali uprkos tome, on poručuje da nastavlja borbu i ostaje čvrst u svojim principima, izražavajući zahvalnost svima koji su mu do sada pružili i pružaju podršku tokom ovih izazovnih vremena,“ izjavio je Veselinović.

Poseta je realizovana nakon što je Veselinović, kao predsednik sindikata Sloga, podneo zahtev sudu u Novom Sadu za posetu Antiću.

„Ovo je prilika da se izrazi solidarnost i podrška našem kolegi sindikalcu i svim njegovim kolegama koji su nepravedno uhapšeni i prolaze kroz „kafkijanska, teška i turbulentna politička vremena,“ dodao je Veselinović.

Podsećamo, Novici Antiću i njegovom saradniku Predragu Jevtiću, takođe smenjenom sa funkcije u Vojnom sindikatu, pritvor je bio ukinut 21. juna na kratko, ali je odluka istog dana preinačena nakon žalbe tužilaštva.

Obojici se sudi zbog sumnje na proneveru, dok odbrana insistira da je reč o političkom procesu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari