Predsednikova obećanja deo predizbornog marketinga 1Foto: Fonet/ MOD

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, uoči minulog vikenda, da će država da pomogne fabrikama vojne industrije i finansijski i kupovinom njihovih proizvoda „za potrebe Vojske Srbije“, zbog čega oko 11.000 zaposlenih u toj industrijskoj grani „ne treba da bude zabrinuto“.

Najavljujući skorašnju posetu valjevskom Krušiku, Vučić je, između ostalog, ustvrdio da je ta fabrika „bila pogođena svakakvim lažima, nakon čega su Bugari (uglavnom tamošnja kompanija Arsenal – prim. Z. R.) uzeli mnogo posla“.

Predsednik Srbije će, kako naš list nezvanično saznaje, Krušik da poseti u subotu, 7. februara, za kad je zakazano otvaranje nove fabričke Kapislane.

Tom prilikom će valjevskim oružarima moći da objasni da su informacije, zasnovane na validnoj dokumentaciji i dokazima o tome da su privatne firme bliske državnom i vrhu Srpske napredne stranke (GIM i Slobodan Tešić), Krušikove mine i granate kupovale po fabričkim ili čak i nižim cenama, a prodavale ih u Saudijskoj Arabiji dva puta skuplje – „svakakve laži“, i da su te „laži“ nanele štetu valjevskoj vojnoj fabrici, a ne privatni trgovci koji su joj ostali dužni sedam miliona evra.

Moći će, nadalje, da im kaže i zašto kompanije Slobodana Tešića, kojeg je on (Vučić), 2013, na velika vrata vratio u oružarski biznis, iako je bio pod sankcijama Ujedinjenih nacija, danas drži zarobljenu robu pojedinih vojnih fabrika jer, zbog embarga koji mu je, kao i njegovim firmama i bliskim saradnicima uvela američka administracija, tu ugovorenu robu ne može da preuzme i isporuči krajnjim korisnicima.

Istovremeno će predsednik Srbije moći valjevskim radnicima i da pojasni kako su privatni trgovci oružjem bliski državnom vrhu uveliko potisnuli državnu kompaniju za trgovinu oružjem – Jugoimport SDPR.

Predstavnici zaposlenih u Krušiku, kako su juče rekli našem listu, strahuju da su očekivana poseta i obećana pomoć predsednika Srbije toj fabrici i ostatku vojne industrije deo njegovog predizbornog marketinga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari