Povodom Međunarodnog dana slobode dostupnosti informacijama od javnog značaja, a sa izvesnim zakašnjenjem, lokalna vlast u Kikindi je preko službe za informisanje objavila podatke o primanjima zaposlenih. Tako je predsednik opštine Kikinda Branislav Blažić u proteklih devet meseci zarađivao 88.

Povodom Međunarodnog dana slobode dostupnosti informacijama od javnog značaja, a sa izvesnim zakašnjenjem, lokalna vlast u Kikindi je preko službe za informisanje objavila podatke o primanjima zaposlenih. Tako je predsednik opštine Kikinda Branislav Blažić u proteklih devet meseci zarađivao 88.000 dinara mesečno, dok mu je na ime dnevica isplaćivano oko 45.000 dinara. Prosečan mesečni račun za mobilni telefon predsednika je iznosio oko 5.500 dinara.
Načelnik opštinske uprave Pavle Markov primao je prosečno 65.000 dinara i oko 28.500 dinara na ime dnevnica, kao i 3.500 dinara za troškove mobilnog telefona. Sekretari sekretarijata su mesečno primali 61.500 dinara, uz prosečni račun od 220 dinara za mobilne telefone. Članovi opštinskog veća su u proseku primali 58.000 dinara, a najveće dnevnice su isplaćene Mirjani Ilić, koja je zadužena za resor zdravstva – preko 62.000 dinara.
U informaciji stoji i da je u opštini stalno zaposleno 108 radnika, 28 ih je zaposleno na određeno vreme, dva radnika se vode kao neraspoređena, a po ugovoru o delu angažovana su četiri lica. To je, kaže se, smanjenje u odnosu na 129 radnika koji su radili u opštinskoj upravi do dolaska radikala na vlast u opštini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari