Predsedništvo Novog DSS-a usvojilo Deklaraciju o Srebrenici 1Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Predsedništvo Nove demokratske stranke Srbije je na danas održanoj sednici usvojilo Deklaraciju o Srebrenici, kojom se najodlučnije odbacuje tvrdnja prema kojoj ratni zločin počinjen u Srebrenici predstavlja zločin genocida, saopšteno je iz te stranke.

U saopštenju Novi DSS navodi da je „reč o kvalifikaciji koja predstavlja grubu političku zloupotrebu jedne jasno definisane krivično pravne kategorije“.

Dodaje se da se u deklaraciji „dodatno izražava stav da se pravda, pomirenje i održivi mir između naroda i država na postjugoslovenskom prostoru mogu isključivo postići na temeljima istorijske istine“.

„Deklaracija će biti predstavljena javnosti nakon sednice Glavnog odbora stranke koja će se održati u nedelju. Deklaraciju slične sadržine će Nova DSS potom uputiti svim poslaničkim grupama u Narodnoj skupštini sa ciljem da se najviše predstavničko telo u Srbiji, ali i u Republici Srpskoj, odredi prema događajima u Srebrenici shodno istorijskoj istini koja glasi da tamo nije počinjen zločin genocida“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari