Ministarka za nacionalni investicioni plan (NIP) Verica Kalanović tokom nedavne posete selu Belo Polje kraj Pirota obećala je da će ove godine biti urađeni projekti za rešavanje pojedinih infrastrukturnih objekata u selu u kome ima mnogo dece, ali selo nema ni vrtić ni školu.


– Iduće godine mi ćemo u selu adaptirati prostoriju za decu pripremnog predškolskog uzrasta, nastojaćemo da rešimo i pitanje bezbednog prelaza preko pruge pošto je to po rečima meštana veliki problem, a biće izgrađeno i dečje igralište koje je takođe tražilo selo zbog velikog broja dece – rekla je Kalanovićeva, dodajući da je u selu u poslednjih osam godina rođeno 38 beba što predstavljaju najveći porast broja dece u opštini Pirot.

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić je rekao da je ovo mlado selo i da je realno da se u selu adaptira objekat za decu pripremnog predškolskog uzrasta pred polazak u školu.

– Videćemo da li će se potom graditi i vrtić, a najrealnije je da se reši izgradnja dečjeg igrališta – rekao je Vasić.

Selo Belo Polje udaljeno je od Pirota 12 kilometara. U selu živi 318 stanovnika od kojih je 42 dece od jedne do deset godina. Deca u vrtić i školu putuju u Pirot i prelaze svakodnevno preko neobezbeđenog pružnog prelaza i magistralnog puta, a pojedina idu u školu u susedno selo Sukovo.

Predsednik Saveta Mesne zajednice Dušan Antić kaže da imaju zgradu u selu koja bi mogla da se adaptira za vrtić u kome bi pored dece iz ovog bila i deca iz nekoliko susednih sela. Meštani se nadaju da se obećanja biti ispunjena. Učenici koji svakog dana putuju u školu u Pirot voleli bi da imaju školu u selu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari