Predškolci u negotinskoj "Pčelici" dobili smart televizore 1Foto: Opština Negotin

Negotinska Predškolska ustanova „Pčelica“ kompletno je opremljena smart televizorima koji će pomoći u realizaciji projekta „Godine uzleta“, koji se sprovodi i u ovoj obrazovnoj ustanovi. Nabavka smart televizora finansirana je sredstvima opštinskog budžeta, a najavljena je i nabavka lap top računara.

S obzirom na to da se tokom realizacije projekta “Godine uzleta” ukazala potreba za nabavkom televizora u sobama u kojima borave deca, lokalna samouprava je obezbedila 13 aparata ukupne vrednosti 185.000 dinara.

-Pored ulaganja koja su realizovana prethodnih godina, ovo je korak više u omogućavanju kvalitetnije nastave i unapređenju uslova boravka naših najmlađih sugrađana u PU “Pčelica”. Ovom prilikom se zahvaljujem i svim roditeljima, donatorima koji su u nekim sobicama ranije donirali televizore, ali sa ovom količinom pokrili smo sve sobice u kojima borave deca – izjavio je predsednik opštine Negotin, Vladimir Veličković, prilikom obilaska PU „Pčelica“.

Prvi čovek opštine Negotin najavio je i nabavku lap top računara u cilju obezbeđivanja kvalitetnije realizacije projekta i poboljšanje uslova boravka mališana u PU “Pčelica”.

Sve sobe u PU “Pčelica” sada su pokrivene smart televizorima neophodnih za realizaciju programa u okviru koga će vaspitači realizovati različite radionice, a televizsjki prijemnici biuće korišćeni za projekciju edukativnih sadržaja, filmova, muzike.

U Predškolskoj ustanovi “Pčelica” je 520 mališana raspoređenih u 24 vaspitne grupe.

Inače, u ovoj ustanovi je u toku rekonstrukcija četiri od ukupno šest toaleta u jaslenom delu, koja se finansira sredstvima iz opštinskog budžeta, dok će preostala dva biti rekonstruisana početkom iduće godine.

Radovi na rekonstrukciji šest toaleta, vrednost radova je šest miliona dinara, finansiraju se sredstvima opštinskog budžeta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari