Predstavnica OEBS-a za medije osudila napad na Vuka Cvijića, pohvalila reakciju tužilaštva 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Predstavnica OEBS-a za slobodu medija Tereza Ribeiro rekla je da je „sramotan“ fizički napad na novinara Vuka Cvijića u sredu u Beogradu i pridružila se Misiji OEBS-a u Srbiji u pohvali polcije i tužilaštva jer su brzo reagovali.

„Nedavni napad na novinara Vuka Cvijića u Srbiji je sramotan. Pridružujem se OEBS-u Srbija u pohvali policije i tužilaštva na njihovoj brzoj reakciji koja treba da dovede do detaljne istrage i do zadovoljenja pravde“, napisala je Ribeiro danas na mreži X.

Ona je dodala da je „nasilje protiv novinara napad na medijske slobode“.

Misija Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Srbiji je već sinoć izrazila žaljenje zbog fizičkog napada na Vuka Cvijića, istraživačkog novinara nedeljnika Radar.

„Pohvaljujemo brzu reakciju tužilaštva i policije u skladu sa odlukom Minsitarskog saveta OEBS-a o bezbednosti novinara oko koje su se 2018. godine složile svih 57 zemalja učesnica, uključujući i Srbiju“, napisala je Misija na mreži X.

Novinara nedeljnika „Radar“ Vuka Cvijića juče je na ulici u centru Beograda pesnicom u lice udario direktor provladinog tabloida „Srpski telegraf“ Milan Lađević, a Više javno tužilašto u Beogradu juče naložilo istragu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari