Vlasnik avio-kompanije Rajaner hoće manje pijane putnike 1Foto: BearFotos/ Shutterstock

Putnici aviona bi trebalo da budu ograničeni na dva pića na aerodromu, rekao je izvršni direktor avio-kompanije Rajaner Majkl O’Liri jer svake nedelje zbog alkohola ima nasilnih ispada tokom letova, posebno kada se piće meša s drugim supstancama, a posade aviona i putnici su meta takvih ispada, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

 

On je rekao za Dejli telegraf da „mada ne želimo da zamerimo ljudima što piju i ne dozvoljavamo da se prevoze alkoholisani, ipak ih stavljamo u avione“.

„U stara vremena, ljudi koji su previše pili bi na kraju klonuli ili zaspali. Ali sada su ti putnici i na tabletima, te su budni i pod uticajem, a njihovo ponašanje je mnogo agresivnije i time je veoma teško upravljati“, ukazao je on.

O’Liri je rekao da je avio-kompanijama teško da identifikuju pijane ljude na ulazu u avion, posebno kada se ukrcavaju u grupi.

„Sve dok mogu da ustanu i hodaju normalno, ukrcaće se. Tek kada avion poleti vidimo loše ponašanje“, rekao je on.

Osoblje Rajanera traži alkohol u prtljagu pre no što se putnici ukrcaju na letove za Ibicu, jednu od najteže pogođenih „parti destinacija“. Ostale „problematične“ destinacije uključuju grčka ostrva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari