Na osnovu Plana i programa tekućeg održavanja i investicionih ulaganja u putnu mrežu, Gradskoj opštini Kostolac za tekuću 2012. godinu iz budžeta grada Požarevca pre prvog rebalansa odobreo je 12 miliona dinara. Ova sredstva upotrebiće se za krpljenje i presvlačenje asfalta i posipanja rizle u Kostolcu i okolnim selima- Klenovnik, Stari Kostolac, Petka i Ostrvo.


-Ovaj program plana koji je usvojila Skupština Gradske opštine Kostolac a koji se odnosi na radove iz investicionog i tekućeg održavanja lokalnih i nekategorisanih puteva, ulica i trotoara za 2012. godinu realizovaće Direkcija za izgradnju grada Požarevca. Ove godine za Kostolac kao sedište opštine predviđeno je presvlačenje asfaltom ulice Nikola Tesla, od Pošte do PD Autotransport, presvlačenje asfaltom i nivelisanje šahti ulice Veljka Dugoševića, isti obim poslova i u Dunavskoj ulici sa završetkom trotoara, kao i u Karađorđevoj od ad auto mosta do PRIM- a. Pored toga, predstoji i saniranje ulice Kneza Miloša koja je sužena jednim delom zbog radova na toplifikaciji, trotoar u ulici Đure Jakšića, od Apoteke do ulice Bože Dimitrijevića. Za popravku je predviđen deo Trudbeničke ulice, od Hotela do uključenja u put Kostolac- Požarevac, i to nasipanjem rizlom sa nabijanjem valjkom. Isti posao odnosi se i na ulice u naselju Kolište koje su nasipane prošle godine, kaže Mirko Marjanović, član Veća Gradske opštine Kostolac zadužen za infrastrukturu, privredu i preduzetništvo.

U selu Ostrvo popuniće se ulice koje su prošle godine nasipane rizlom, u Klenovniku asfaltirati ulice od puta Kostolac- Požarevac do crkve i asfaltiranje ulice Lole Ribara od puta Kostolac- Požarevac do fudbalskog igrališta. U selu Petka zbog radova na toplifikaciji neće se raditi ništa, osim ravnanja osam kilometara grejderom i ugradnjom 300 metara kubnih rizle gde bude bilo potrebno. Ove godine Stari Kostolac će dobiti asfalt u četiri kratke ulice- Ribarska ( Bukavček sokak), Kapetana Todića ( kod Žike Nosa), Nikole Tesle ( mIlutinov ulaz) i Veljka Dugoševića ( kod Pere Muje).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari