Prošlog vikenda u Tehničkoj školi u Pirotu održano je peto republičko takmičenje elektrotehničkih škola za učenike obrazovnog profila elektromehaničar za termičke i rashladne uređaje. Takmičenje su organizovali Ministarstvo prosvete i Zajednica elektrotehničkih škola Srbije.

Učestvovalo je 40 učenika iz 21 škole iz cele Srbije. U pojedinačnoj konkurenciji najbolje rezultate postigao je Jovan Jovanović, učenik iz Leskovca. Pirotsku Tehničku školu Zajednica elektrotehničkih škola zvanično je proglasila za najbolju školu u Srbiji za obrazovni profil elektromehaničar za termičke i rashladne uređaje, jer su učenici ove škole postigli najbolji rezultat u ukupnom plasmanu. Druga je Elektrotehnička škola u Zrenjaninu, a treća Mašinsko-elektrotehnička škola u Kruševcu sa 178 bodova.

U organizaciji Ministarstva prosvete i Zajednice saobraćajnih škola Srbije prošlog vikenda u Tehničkoj školi „12. februar“ u Nišu održano je 17. republičko takmičenje za učenike saobraćajnih škola. Na takmičenju u tri discipline, učestvovalo je 106 učenika iz 23 saobraćajne škola iz cele Srbije. Takmičarski tim pirotske Tehničke škole za disciplinu tehničar drumskog saobraćaja, Tijana Voinović i Nikola Panajotović osvojili su šesto mesto. U disciplini vozač motornog vozila B kategorije takmičarsku ekipu Tehničke škole činili su učenici Anja Vasov i Stefan Colić koji su postali republički prvaci, jer su osvojili 999 bodova (od maksimalnih 1000) i prvo mesto. Tehnička škola u Pirotu osvojila je pehar za prvo mesto. Mentori učenika su profesor Milutin Savić za teorijski deo i Zoran Todorović, nastavnik, instruktor vožnje, za praktični deo.

Na Republičkom takmičenju srednjih škola u streljaštvu, koje je održano prošle nedelje u Smederevu, učenice Tehničke škole u Pirotu Tiha Todorović, Sandra Živanović i Sandra Jeremenković osvojile su sve što su mogle osvojiti. U konkurenciji ekipa plasirale su se na prvo mesto i osvojile pehar, zlatne medalje i diplome, a isti uspeh ostvarila je Tiha Todorović i u pojedinačnoj konkurenciji osvojivši takođe prvo mesto. One su učenice prvog razreda, obrazovni profil elektrotehničar računara, koje je trenutno najbolje odeljenje u Tehničkoj školi.

Na Okružnom takmičenju iz istorije, koje je održano prošle nedelje u Ekonomskoj školi, učenik odeljenja I-6 Tehničke škole Nenad Stojanović osvojio je prvo mesto i obezbedio učešće na predstojećem Republičkom takmičenju. Njegov mentor je Šućro Malićević , profesor istorije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari