Da li prekid moratorijuma na vojne vežbe otkriva promenu spoljne politike: Srbija naginje ka Zapadu, ali i dalje balansira

Ostavite komentar


  1. Onaj ko smatra da je Sormaz dobar promoter NATO-a taj ne kapira da doticni svakom svojom izjavom povecava negativni stav prema NATO-u isto tako smesne su price da je glavni krivac za negativnu percepciju NATO_a i pojedinih zapadnih drzava kriva „pro-ruska propaganda“ a ne ono sto NATO i te drzave rade na terenu, kao sto je podrska velikoalbanskom separatizmu na Kosovu, naoruzavanje i obuka Albanaca na Kosovu, ova sikaniranja preostalih Srba na Kosovu od strane Kurtija su direktna posledica politike tih drzava i NATO-a i onda se ocekuje da Srbi pocnu da ih obozavaju i postuju?

  2. „Proruski sentiment“… Takvo nesto se hvata samo kod onih koji su skloni teorijama zavere, s obzirom na njihove najcesce narative i sklonosti mazohizmu…

  3. – Promena spoljne politike odn. naginjanje prema Zapadu se moglo naslutiti i po tolerisanju postojanja američke vojne baze Bondstil na Kosovu/Kosmetu. Ni Ustav tadašnje SRJ a ni Ustavi posle 2000. nigde nisu ni eksplicitno ni implicitno pominjali postojanje stranih vojnih trupa i/ili instalacija na tlu SRJ odn. RS.
    – Ni SRJ ni RS nikad i nikome nisu podnele prigovor ili žalbu na tu bazu ili tražili da se ona ukloni.
    – Ukoliko se insistira da je Kosovo Srbija odn. u Srbiji, moraće da se postojeći Ustav promeni tako da se eksplicitno dozvoli prisustvo stranih trupa i/ili baza na tlu RS.

  4. Ona ne naginje već se skroz nakrivila ka aveti zapada i Evrope! I ostaće tako paralizovana ako se ne opameti i prekine da se naginje ka provaliji!

  5. Промена неутралности подразумева доношење одлуке у Скупштини.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.