Predsednik odborničke grupe SRS u SO Bujanovac Svetislav Stojmenović odbacio je optužbe da je ta stranka nasilno preuzela vlast u lokalnom parlamentu. On je rekao da odbornici SRS nisu nasilno preuzeli vlast time što su zauzeli mesto predsednika Skupštine tokom prekjučerašnje sednice, već su izazvali polučasovni prekid.

Predsednik odborničke grupe SRS u SO Bujanovac Svetislav Stojmenović odbacio je optužbe da je ta stranka nasilno preuzela vlast u lokalnom parlamentu. On je rekao da odbornici SRS nisu nasilno preuzeli vlast time što su zauzeli mesto predsednika Skupštine tokom prekjučerašnje sednice, već su izazvali polučasovni prekid. Stojmenović je agenciji Beta rekao da je prekid izazvan između dveju sednica zbog zahteva radikala da se sve odluke donete 18. juna nakon radnog vremena ponište.

Nastavak nastavaka

Ova sednica opštinskog parlamenta imala je više nastavaka od kojih je poslednji održan 18. juna, a posebno sporne tačke dnevnog reda bile su smene još dva direktora opštinskih preduzeća – Slobodana Dimitrijevića iz Turističke organizacije i Zorana Dimitrijevića iz Sportskog centra, i imenovanje albanskih kandidata na njihovo mesto. Nakon reagovanja javnosti, srpskih i međunarodnih predstavnika, smena srpskih direktora u Bujanovcu je stopirana uz prećutni dogovor da se trenutno stanje održi do narednih lokalnih izbora, pa je tako prekjuče predsednik Skupštine samo proglasio da je peta sednica završena iako je ostalo još nekoliko tačaka dnevnog reda, i da počinje šesta.

Prema njegovim rečima, mesta predsednika SO Adnana Salihija i njegovih saradnika zauzeta su kada je proglasio pauzu, umesto da da reč radikalima. Odbornici SRS su protestovali posebno zbog toga što je Zulfikar Sejdini na vanrednom nastavku sednice Skupštine 18. juna ponovo izabran za direktora Direkcije za izgradnju.
– Sejdini je tada izabran nakon pauze od tri sata zato što u Skupštini nije postojao kvorum, i nakon legitimnog radnog vremena, a da odbornici nisu izglasali produžetak sednice. To tu odluku čini nelegalnom – kazao je Stojmenović. – Radikali se protive ponovnom izboru Sejdinija na čelno mesto Direkcije za izgradnju zato što je „protiv njega podneto više krivičnih prijava, selektivno je odobravao radove na restauraciji putne infrastrukture i zato što ne postoji poverenje da će Sejdini i ubuduće raditi u interesu svih građana – naveo je Stojmenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari