Prekinuto suđenje za ubistvo u Novom Pazaru: Tužilac tražio izuzeće predsednika sudskog veća 1Foto: Shutterstock/N.M.Bear

U novopazarskom Višem sudu, danas, je prekinuto suđenje V. M. (24), iz Novog Pazara, zbog ubistva T. H. (21), pre godinu dana ispred jednog ugostiteljskog objekta u Novopazarskoj Banji.

Posle dva ročišta glavnog pretresa, današnje treće je prekinuto jer je viši tužilac Edis Arifović zatražio izuzeće predsednika sudskog veća Spasoja Čorbića.

Tužilac Arifović zatražio je izuzeće, jer smatra da sudija Čorbić, prilikom saslušanja jednog svedoka „nije bio objektivan, zbog usmeravanja na iskaz koji je dao u Višem tužilaštvu, pre nego što je u zapisnik unesen njegov iskaz pred sudom“.

Više tužilaštvo tereti V. M.  za teško ubistvo, po tački pet prvog stava u kojem je predviđena kazna od najmanje deset godina do doživotnog zatvora „onome ko drugog liši života iz drugih niskih pobuda“ i zbog nelegalnog oružja.

Suđenje za to ubistvo počelo je u petak, juče je nastavljeno, a danas prekinuto. Na prethodna dva ročišta iznošena je odbrana i iskaze su davali svedoci. Tako je bilo i danas do prekida suđenja, kada je saslušano nekoliko radnika i gostiju ugostiteljskog objekta u Novopazarskoj Banji, ispred kojeg se dogodilo ubistvo.

Danas saslušani nisu bili direktni svedoci događaja, ali su govorili o ponašanju okrivljenog nakon ubistva. Svedočenja su se kretala „od hladnokrvnosti kao da se ništa nije desilo“ do „vidne uznemirenosti“.

Ubistvo se dogodilo 14.septembra prošle godine. U optužnici je navedeno da je V. M. ubio T. H. zbog ljubomore, jer je smatrao da mu je prepreka „za ostvarivanje veze sa jednom devojkom u koju je bio patološki zaljubljen“ i zbog toga mu je više puta pretio.

T. H. je došao u Novopazarsku Banju da „vidi u čemu je problem“, a V. M. je iz torbice izvadio pištolj „CZ99“, vlasništvo njegovog oca, i njime „bez povoda i razloga udario žrtvu u glavu i ispalio mu dva hica u glavu,nanevši mu teške povrede opasne po život“. Dve nedelje kasnije, T. H. je od zadobijenih povreda preminuo u Kliničkom centru u Kragujevcu.

Prvog dana suđenja V. M. je priznao da je ubio T. H. Prvo ga je dva puta pištoljem udario po glavi, a onda pucao. Odbacio je optužbu da je to uradio zbog ljubomore i izrazio je žaljenje zato što je „njegovom rukom ugašen jedan mladi život i to život njegovog druga“.

V. M. je bio potvrgnut obaveznom psihijatarskom veštačenju u nadležnoj ustanovi u Beogradu. U trenutku izvršenja ubistva bio je uračunljiv, tvrdi Danasov izvor.

Suđenje će biti nastavljeno kada bude doneta odluka o zahtevu za izuzeće predsednika sudskog veća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari