Preko 50.000 građana potpisalo "Inicijativu za odbranu Košutnjaka" 1Foto: Ne davimo Beograd

Inicijativu za odbranu Košutnjaka prethodnih dana potpisom je podržalo više 50.000 građana, saopštila je danas organizacija Ne davimo Beograd, ocenivši da je to „veliki uspeh i značajna mobilizacija građana koji su stali u odbranu Košutnjaka“.

Ne davimo Beograd će, kako je najavljeno u današnjem saopštenju, nastaviti da prikuplja potpise podrške Inicijativi za odbranu Košutnjaka sa ciljem da se prikupi 100.000 potpisa, „što bi i faktički i simbolički bila velika pobeda građana“.

„Pozivamo sve kojima je stalo do zdravog života u našem gradu, da pomognu da se osujeti namera investitora i gradskih vlasti da se čak 30 hektara gradske šume poseče, a umesto nje u ovom području izgradi stambeno-komercijalni kompleks“,  navedeno je u saopštenju Ne davimo Beograd.

Ta organizacija naglašava kako raduje“veliko interesovanje i odlučnost građana koji su u formularu peticije ostavili veliki broj poruka o tome koliko im znači Košutnjak“, među kojima su da je seča šume na toj lokaciji „ozbiljni atak na zdravlje i uopšte kvalitet života u Beogradu, koji je nažalost već uveliko pogoršan, ali bi ovim činom bilo potpuno urušen“

Građani u poruka, između ostalog poručuju i da treb  proglasiti „moratorijum na seču drveća i betoniranje zelenih površina“ jer je Beograd već „u ozbiljnom minusu sa drvećem i kvalitetom vazduha“.

„Treba saditi, saditi i saditi, bez da se dira i jedan kvadratni milimetar zelenih površina! U suprotnom, uskoro će temperatura leti u Beogradu da dostigne 50 i 60 stepeni, nećemo moći da ulicu da izađemo“, jedna je od ocena građana koji su potpisali peticiju za očuvanje Košutnjaka

Organizcija Ne davimo Beograd pozvala je građane da „pozovu svoje prijatelje, objasne im o kakvoj opasnosti radi i pozovu da potpišu Inicijativu za odbranu Košutnjaka“ na linku:

https://www.peticije.online/inicijativa_za_odbranu_kosutnjaka

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari