Janko Tipsarević odigrao je sinoć meč protiv Alehandra Falje u trećem kolu ATP turnira u Vašingtonu. Kolumbijac je do ove faze takmičenja na turniru serije 500 stigao posle pobede nad Lejtonom Hjuitom. Posle velike borbe Falja je prvi set rešio u svoju korist sa 7:6, dok je pri vođstvu 3:2 u drugom delu igre Australijanac predao meč i time odlučio ko će biti protivnik srpskom teniseru u trećem kolu. Bolji iz duela Tipsarevića i Falje igraće u četvrtfinalu protiv pobednika susreta između domaćeg tenisera Mardija Fiša i Hrvata Marina Čilića, koji je takođe odigran sinoć.

Tipsarević je u noći između srede i četvrtka savladao Sema Kverija sa 2:0 (7:6, 6:3) i tako mu se revanširao za nedavni poraz, kada je Amerikanac bio bolji u polufinalu turnira u Los Anđelesu. Iako je imao oscilacije u igri, Tipsarević je potvrdio da je u odličnoj formi. U prvom setu gledaoci su imali priliku da vide čak 16 asova srpskog tenisera, dok Kveri nije imao ni jednu brejk loptu.

– Volim da mislim za sebe da sam jedan od boljih servera na turu među igračima moje visine. Međutim, ovo je više nego što sam očekivao – rekao je Tipsarević, koji je protivniku prepustio samo šest poena na svoj servis.

Janku je i u drugom setu koncentracija bila na nivou, a trenutak koji je odlučio pobednika bio je u osmom gemu kada je Janko došao do tri vezane brejk lopte. Kveri je uspeo da spase prve dve, ali je kod treće napravio duplu servis grešku. Do kraja meča, treći srpski teniser nije dozvolio iznenađenje pa je do konačne pobede stigao bez izgubljenog poena na svoj servis.

Poraz Jankovićeve u San Dijegu

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković završila je takmičenje na WTA turniru u San Dijegu. Jankovićeva je poražena od Ruskinje Alise Klejbanove sa 2:0 (7:6, 6:2) u drugom kolu, pošto je kao prvi nosilac bila slobodna u prvoj rundi. Klejbanova će se u narednoj fazi takmičenja sastati sa boljom iz duela Kineskinje Ži Ženg i Slovakinje Danijele Hantuhove, koji je odigran sinoć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari