Preko Graničnog prelaza Preševo u poslednja 24 časa prošlo 24.000 vozila 1Granični prelaz Preševo Foto: D. Majstorović (Ilustracija)

Na Graničnom prelazu Preševo na izlasku iz zemlje tokom popodneva čeka se od šezdeset do 90 minuta, a najveće kolone su na ulasku u Srbiju iz pravca Severne Makedonije.

„Pre puta ka Gračkoj proveriti stanje na prelazu Preševo i koristiti i alternativni prelaz Prohor Pčinjski“, savetuju iz pogranične policije.

Novinaru Danasa je potvrđeno iz policijskih izvora na jugu Srbije, da je na Graničnom prelazu u oba pravca ka Severnoj Makedoniji i iz ove zemlje u poslednja 24 časa prošlo više od 24.000 vozila, jer je utoku sezona godišnjih odmora i smena turista.

Na izlazu iz Srbije otvoreno je 12 punktova, dok na ulazu iz pravca Severne Makedonije radi sedam kontrolnih punktova. Granični prelaz Preševo spada u red integrisanih pa ne postoji među zona.

Ovog meseca izlaz iz Srbije kontrolišu pogranični policajci i carinici iz Severne Makedonije, dok na ulazu u zemlju taj posao obavljaju pripadnici naših službi.

Vozačima se savetuje da pre nego što dođu u zonu Graničnog prelaza Preševo, na putu ka Grčkoj, provere kamere AMSS i MUP-a Srbije i da u slučaju većih gužvi kod sela Davidovac, koriste regionalni putni pravac ka Graničnom prelazu Prohor Pčinjski sa Severnom Makedonijom i tako izbegnu duže čekanje.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari