Od kada je u kladovskom prigradskom naselju Davidovac, duž magistralnog puta Kladovo – Beograd iskopan kanal za odvođenje atmosferskih voda, traju muke i negodovanje vlasnika trgovinskih radnji koje projektant JP Putevi Srbije nije predvideo, a to su prilazni mostići tim lokalima. Betonskih prelaza preko kanala dubokog oko metar, istina, ima. Ali kako su izgrađeni stotinak metara dalje, kupci do prodavnica dolaze koristeći nesigurni improvizovani prelaz od dasaka.

– Prava je sreća da do sada niko nije upao u kanal koji izgleda da služi jedino za gomilanje smeća. Šta će biti na jesen ili na zimu kada počnu kiše i sneg? Ljudi se i sada plaše da pređu preko dasaka. Naša firma ponudila je projektantima u Beogradu i izvođačima radova u zaječarskom Preduzeću za puteve da sami finansiramo postavljanje odvodne cevi i da izgradimo mostić ili ćupriju o svom trošku. Kod nadležnih, međutim, nismo naišli na razumevanje – kaže novinarima Živojin Bolbotinović, direktor Kompanije „Tekijanka“ u čijem sastavu je jedna od prodavnica u Davidovcu.

Nedostatak adekvatnog prelaza preko kanala i te kako „košta“ trgovce u Davidovcu, pošto im je, kako kažu, promet opao za 50 odsto, a vlasnik susednog restorana brze hrane već je zatvorio svoj objekat.

– Nalazimo se u neposrednoj blizini Međunarodnog graničnog prelaza „Đerdap“ i 90 odsto naših potrošača bili su građani Rumunije. Živeli smo od njih godinama, a sada prestaju da dolaze. Umesto da nam dozvole da uredimo ovaj prostor i izgradimo parking za potrošače i za snabdevače koji nam dovoze robu, nadležni nas svojim nerazumevanjem teraju da zatvorimo radnje i otpustimo radnike – tvrdi Bolbotinović.

Novinarima je u JP Putevi Srbije, koje je uradilo projekat, rečeno da će nadzorni organ Sektora za održavanje, na pismeni zahtev nezadovoljnih trgovaca iz Davidovca, razmotriti njihov problem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari