Pred prepunom dvoranom ljubitelja pisane reči, koji su imali vremena da odvoje za ovo književno druženje, obratio se recezent romana Nino Brajović, sekretar Udruženja novinara Srbije i Mile Lazić, naš poznati profesor književnosti.


Među prisutnim gostima književnoj večeri prisustvovali su i: Ljiljana Smajlović, Veroslava Malešević, Vesna Radusinović, prof. dr Olga Perović, Ratka Čepin, prof. dr sci Miroslav Oparić, prof. dr Zoran Stanković, Rade Obradović i ostali prijatelji i stručni saradnici, koji su tokom godina pružili veliku podršku i stručnu pomoć autoru, kako bi svojim čitaocima, kroz pisanu reč, najvernije prikazao proces ekspanzije i nezadrživosti velikog zla, koje zalazi u sve anale narkomanije, tabletomanije i alkoholizma.

Originalnim scenografskim i narativnim pristupom, autor je izašao iz kolotečine monotonih i smorljivih književnih večeri, na kakve smo navikli, i uvodio nas u epistolarnu priču romana preko zvuka flaute i devojačkog glasa, koji je dopirao do slušalaca kao iz neke druge vremenske dimenzije, vodeći nas kroz najupečatljivije dramske zaplete romana; koji nam kazuje istinu o surovoj i nemilosrdnoj stvarnosti savremenog života.

Veštim manipulativnim pristupom autora, čitalac nesvesno ulazi u igru u kojoj svako može prepoznati sebe i svet u kome živi. Na upečatljiv način, kojim je autor tu temu ispričao, ne vodeći računa pri tom, ko će sve prepoznati sebe i svoje prijatelje; roman vas vodi u sve pore društvenog života, poroke i strasti običnog čoveka. Ova knjiga se čita u dahu. Svojevrsni je književni apel, neizostavni prijatelj i savetnik roditeljima; da malo više obrate pažnju na svoju decu i zaštite ih od savremene urbane i nemilosrdne stihije, koja guta sve pred sobom.

– Samo nam je ljubav potrebna, bez veštački i nasilno izazvanih strasti i poroka – na kraju promocije poručio je autor ove intrigantne, ali nažalost potpuno istinite priče, koja odslikava našu realnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari