Na poslednjoj redovnoj sednici opštinske Skupštine u Negotinu, predsednik SO Negotin Milan Uruković obavestio je odbornike da je predsednik opštine Negotin dr Vlajko Đorđević (DS) podneo neopozivu ostavku, o čemu je Danas već pisao.


Doskorašnji prvi čovek negotinske opštine u pisanoj ostavci, koju je odbornicima pročitao Uruković, naveo je da je zbog novonastale političke situacije nakon parlamentarnih i predsedničkih izbora, a s obzirom na lični stav i zdravstveno stanje, prinuđen da podnese ostavku na funkciju predsednika opštine Negotin. U skladu sa propisima, ostavkom predsednika opštine prestaje i mandat zamenika predsednika opštine i članova Opštinskog veća, ali da će oni ostati na dužnosti do izbora nove izvršne vlasti u Negotinu, obavestio je na ovoj sednici lokalni parlament predsednik SO Milan Uruković.

Podnošenjem ostavke Đorđevića u Negotinu je započeo proces prekomponovanja vlasti i, kako nezvanično saznajemo, prema dogovorima, novi predsednik opštine Negotin treba da bude lider negotinskih socijalista, istovremeno i predsednik Okružnog odbora SPS-a, sada prvi čovek opštinske Skupštine, Milan Uruković, dok bi funkciju predsednika SO Negotin trebalo da preuzme neko od odbornika iz redova Demokratske stranke. Na čelu opštine Negotin dr Vlajko Đorđević bio je od 11. maja 2010. godine, dva meseca posle vanrednih lokalnih izbora u Negotinu, kada su vladajuću koaliciju formirale dve većinske koalicije stranaka okupljenih oko DS-a i SPS-a. Većinu u lokalnoj Skupštini, nakon prekomponovanja, prema najavama treba da čine odbornici koalicije SPS – PUPS – JS i odbornici koalicije DS – SPO. Njima će se pridružiti i odbornici URS-a, Vlaške stranke i Socijaldemokratske stranke Srbije, dok bi u opoziciji ostao „Preokret“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari