Vraćanjem krilnog napadača Ivice Ilieva (jednogodišnji ugovor) i zadnjeg veznog Milana Smiljanića (jednogodišnja pozajmica), Partizan je verovatno zaključio pazar u ovom prelaznom roku. Barem kada je u pitanju kupovina igrača.

– Što se mene tiče, prelazni rok je završen. Pre njegovog početka označio sam prioritetnim dovođenje levog beka, zadnjeg veznog i napadača. Angažovanjem trojke Kizito, Smiljanić, Iliev pokrivene su navedene pozicije. Naravno, dobrodošao je svaki ekstremno kvalitetan igrač, ako se ukaže prilika za takav transfer – zatvara „radnju“ Aleksandar Stanojević, šef struke crno-belih koji su pre ovog trija doveli još Radišu Ilića (golman), Ivana Stevanovića (desni bek) i Gorana Galešića (ofanzivni vezni).

l Ima li vremena za njihovo uklapanje u ekipu? Kvalifikacije za Lige šampiona su u punom jeku, a Kizito i, pre svega, Smiljanić i Iliev, najviše su dovedeni zbog Evrope?

– Licencirali smo i tek pristigle Ivicu i Lolu za treće kolo kvalifikacija. Videćemo, ipak, kada i koliko će moći da nam pomognu na terenu. Nisu sporni njihovi kvalitet i želja, verujemo da će se obojica pokazati kao velika pojačanja. Problem bi mogao da bude u tome što su samo individualno radili pre priključivanja nama i činjenici da su poslednju utakmicu i jedan i drugi odigrali pre nekoliko meseci. Treninzi će dati potrebne odgovore.

l Nema se mnogo prostora ni za pripremu duela s Helsinkijem. Šta je video klupski skaut u revanš meču finskog tima i litvanskog Ekranasa?

– Tek nas očekuje podrobna analiza tog meča i prvog duela tih ekipa. Prva impresija je da se radi o tipičnoj skandinavskoj ekipi. Sasvim različitoj od Pjunika. Jermenski tim je brži i okrenutiji kontrama, dok Fince odlikuju snaga, izdržljivost i dobri prekidi. Oba štopera su im korpulentna i opasna posle centaršuteva u protivničkom šesnaestercu. Revanš su igrali u sistemu 4-4-2, a na toj utakmici su ostali bez najboljeg igrača, levog krila Baha, koji zbog crvenog kartona ne može da im pomogne u Beogradu. Očekujem potpuno drugačije duele od ovih s Pjunikom. I da Partizan ponovi najbolje stvari iz tih 180 minuta – igru u ofanzivi iz Humske, odnosno defanzivu iz Jerevana.

l Pred meč s Jermenima preuzeli ste ulogu favorita. Možete li i ovog puta?

– Nisam alibi trener, koji se večito vadi na nešto ili nekoga. Nije problem da, na papiru, opet budemo favoriti. Samo me zanima šta to srpskim ekipama daje za pravo da apriori veruju da su klasa za Fince, Litvance, Slovake, Mađare… Ne mešajmo klupski fudbal s onim što radi naša najbolja reprezentacija. Ja tako ne razmišljam. Uvek pucam visoko, ali nikome ne pretim – objašnjava Stanojević.

Helsinki za 400 dinara

Određene su cene karata za prvi meč trećeg kola kvalifikacija za LŠ (sreda, 20.45). Ulaz na Jug i Sever košta 400, na Istok i Zapad 800, a u ložu 2.000 dinara. Ulaznice se od subote mogu nabaviti u klubu i putem Tiket – lajna, dok njihova prodaja na blagajnama počinje sledeće nedelje.

Krstajić pod znakom pitanja

Nastup Mladena Krstajića u meču s Helsinkijem, sledeće srede, pod velikim je znakom pitanja. Istegnuće mišića, zbog kojeg je zamenjen u 35. minutu revanša s Pjunikom, nije mnogo veliko, ali u ovom trenutku ne može se sa sigurnošću znati hoće li naredni dani biti dovoljni za oporavak štopera, čije su iskustvo, znanje i pre svega autoritet od neprocenjive važnosti za igru Partizana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari