Prelević: Kako se vladika prepoznao?

Episkop Irinej Bački obratio se uvredljivim saopštenjem advokatu studenta Akademije SPC

Ostavite komentar


    1. Jedno društvo (kao i državu) čine institucije i ljudi. U uređenim uspešnim društvima institucije brane javni interes i opšte dobro, kod nas institucije brane interes „centralne vlasti“ (a tu spada i SPC). Problem našeg naroda je taj što se nije udružio i „srušio“ takve institucije (koje štite centralnu vlast) i počeo da gradi institucije koje će štititi javni interes i opšte dobro.

    2. Jednom rečju UDBa u mantiji…siroti srblji nikada se neće otarasiti tog zla…komunoradikalizam ogadio je crkvu i popove srbljima za duži period…ali da je samo to.

  1. Ne mogu da prepoznam rečnik Nj.Preosveštenstva episkopa bačkog. U doba Nj.Svetosti patrijarha Pavla ne bi smeo ni u mislima da se tako obrati uvaženom advokatu. Ako su ovakvi i ostali članovi Sinoda onda nemam više poštovanja za Sinod.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 5. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.