Na Konkurs „Fonda za mlade talente Smederevo“ prijavilo se 40 kandidata više od predviđenog broja stipendija, tako da će do sredine meseca biti napravljena preliminarna lista, a do kraja novembra se očekuje i isplata prvih stipendija.

– Na konkurs „Fonda za mlade talente Smederevo“ za 75 stipendija prijavilo se 115 kandidata – 15 za učenike osnovnih škola, pet za studente prve godine osnovnih studija i pet za studente drugog stepena studija. Najviše je prijavljenih studenata osnovnih studija, za koje je konkurisalo njih 73, a dodeliće se 50 stipendija – izjavila je Zorica Šupica Stevanović, član komisije.

Stevanovićeva je precizirala da bi konkursna komisija trebalo da napravi preliminarnu rang-listu stipendista u roku od 15 dana od zaključenja konkursa (29. oktobra 2010), koju predaje Upravnom odboru Fonda na konačno odlučivanje.

Kandidati će o rezultatima biti obavešteni sredinom novembra na sajtu Fonda za mlade talente (www.mladitalenti.org.rs), a do kraja meseca očekuje se da budu isplaćene prve stipendije.

Visina stipendije za ovu školsku godinu iznosi mesečno 4.500 dinara za učenike, a za studente 7.500 dinara.

Fond je osnovan 1997. godine, a osnovna delatnost je stipendiranje talentovanih učenika i studenata sa prebivalištem na teritoriji grada Smedereva. Zaključno sa ovom godinom, Fond je dodelio 108 stipendija učenicima i 348 stipendija studentima.

Finansijsku pomoć za ovu školsku godinu omogućiće i Fond za siromašne učenike Smederevske gimnazije, koji će, tradicionalno, dodeliti deset stipendija svojim đacima.

Fond za siromašne učenike Smederevske gimnazije trebalo bi, posle jesenjeg raspusta, da napravi rang-listu stipendista. Pravilnikom je predviđeno da učenici ove gimnazije tokom školske godine dobijaju po 4.000 dinara mesečno. Ovo je osma godina od osnivanja Fonda za siromašne učenike Smederevske gimnazije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari