Preliminarni podaci: Veliko interesovanje za upis na fakultete Univerziteta u Beogradu 1Foto: Univerzitet u Beogradu

Prema prvim preliminarnim podacima posle prvog dana prijavljivanja kandidata za upis na 31 fakultet, na nekoliko studijskih programa već je prijavljeno više kandidata nego što ima slobodnih mesta, saopštio je Rektorat Univerziteta u Beogradu.

Na studijskim programima Građevinarstvo na Građevinskom fakultetu, Softversko inženjerstvo na Elektrotehničkom fakultetu, Informacioni sistemi i tehnologije na Fakultetu organizacionih nauka, Stomatologija na Stomatološkom fakultetu, Farmacija na Farmaceutskom fakultetu, te Mikrobiologija i Fiziologija na Biološkom fakultetu, već sada ima više prijavljenih kandidata nego što ima slobodnih mesta.

Vrlo blizu pune kvote su: Arhitektura na Arhitektonskom fakultetu, Politikologija na Fakultetu političkih nauka i Informatika na Matematičkom fakultetu.

Kao i proteklih godina, apsolutno najveći broj prijavljenih je za smer Psihologija na Filozofskom fakultetu – samo prvog dana prijavljivanja 330 kandidata na 116 mesta.

Prorektor za nastavu Univerziteta u Beogradu, prof. dr Dejan Filipović, ističe da ovo nisu zvanični ni potpuni podaci. Sistemi prijavljivanja na pojedinim fakultetima podrazumevaju elektronsku pretprijavu, kao što je slučaj na Medicinskom, Filološkom i nekim drugim, te će ti podaci tek biti dostupni. Prijavljivanje protiče bez problema i potrajaće do kraja ove sedmice, a kandidati će prijemne ispite polagati naredne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari