Preljević: Raspad Jugoslavije nije bio interes Nemačke; Anđelković: Nemci su rušili Jugoslaviju

Sagovornici Danasa oprečno o tvrdnjama novinara Mihaela Martensa da nemačke arhive pokazuju da ova država nije vodila politiku uništavanja bivše Jugoslavije

Ostavite komentar


  1. Srbija je rasturila totalitarnu komunisticku Jugoslaviju i tako prekinula robstvo Srbije i Srba u jugoslovenskoj grobnici .

  2. Srbija je rasturila Jugoslaviju jer su srbijom upravljali Hrvati Slovenci i Srbi iz Crne Gore.

  3. Jugtoslaviju nije rasturila ni Nemačka ni Srbija, već ekstremni nacionalizam i mafija, na čelu sa Miloševićem , Šešeljem Arkanom i njihovim saradnicima, koji i danas vladaju Srbijom.

  4. G.Preljević,
    Mogu Vam dati 100 dokaza da su Nijemci po nalogu Amera bili glavni „izvođači radova“ u rušenhu Jugoslavije.
    To što Dojče vele piše na osnovu objave
    dokumenata nakon 30 godina po isteku tajnosti to je bilo za javnost a u suštini je sasvim dijametralno dejstvo….
    Niste informisani….

  5. Pa kako se Nemci narediše da 12 clanica tada EZ priznaju BIH bas 6.aprila 1992, na dan kad ajde 51 godini ranije sravnjen. Beograd i poceo napad nacističke Nemačke na Kraljevinu Jugoslaviju. Nemackim novinaru mogu da poveruju Hrvati,Slovenci ,Bosnjaci i Albanci na teritoriji Ex YU

  6. Ma nije zar, tadasnji Ministar inostranih poslova Njemacke , gos.Genser je boravio u Zagrebu svake sedmice dok nije izbio Rat. Ma nije on to, on je sigurno sadio paprike po Zagrebu.

  7. Ovaj tekst je priča o priznanju otcepljenja Slovenije i Hrvatske. Nema navoda kako i zašto je sukob počeo. Teza da je JNA činila zločine nad civilima je već decenijama dokazana glupost, pa u tim sukobima su ginuli golobradi dečaci na odsluženju. Šteta je što vojska zaista nije pokazala snagu i sačuvala državu. Do referenduma. A kada već insistirate na pravu na otcepljenje, zašto ga uskraćujete ruskom narodu u Ukrajini? Ili je taj proces dozvoljen samo na štetu Srbije, i bilo bi dobro Rusije? A uskoro i Kine. Pa da povampirite treći Rajh i britansku imperiju!

  8. Ma ajde kako to da se desi savrsenoj Nemackoj da tako „malo“ pogresi.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.