Zamenik predsednika opštine Žagubica Ljubiša Jovkić zatražio je izvinjenje od funkcionera fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdana Terzića. Razlog za takav zahtev je to što je Terzić u intervjuu u negativnom kontekstu pomenuo to mesto.

„U sklopu kampanje koju Terzić kao generalni sekretar Zvezde vodi protiv fudbalskih institucija u zemlji, drznuo se da na jedan vrlo nekulturan i prizeman način, objašnjavajući navodnu nepravdu prema svom klubu, pokaže značaj i velicinu kluba time što će se potcenjivački izraziti o našoj opštini koju je time želeo da postavi u status beznačajnih pojava“, navodi se otvorenom pismu koje je potpisao Jovkić. Jokić je podsetio da je tim istupom degradirao i opštinu Žagubica i njene građane. „Ukoliko pati od amnezije, podsetiću ga i na mesnu zajednicu Lovćenac u opštini Mali Iđoš sa kojom je neraskidivo vezan on i njegova porodica, zatim prelepu Zobnaticu i naravno Bačku Topolu. Očigledno je da mnogo paralela ima njegovo odrastanje sa opštinom Žagubica koju je stavio u negativan kontekst“, poručuje se u pismu. Terzić je prošle nedelje, govoreći o navodnim greškama sudija na račun Zvezde, pomenuo i Žagubicu. „One greške na meču protiv Napretka su instruisane. Sviran je nepostojeći penal za domaćina, dok tri za nas nisu. Sudijskih grešaka uvek ima i biće ih, ali da četiri sporne situacije budu na štetu Zvezde nema smisla. Mi nismo Žaugubica, a to se nije desilo u poslednjih 50 godina“, rekao je tada Terzić. Samo dan ranije, kritike na račun trenera Crvene zvezde Nenada Lalatovića stigle su od Crvene zvezde iz Malog Mokrog Luga, koju je strateg trofejnog kluba takođe pominjao u negativnom kontekstu.

„Gospodo draga iz ‘velike’ Zvezde, kako stvari stoje i kako se odvijaju trenutno mi ispadamo velika Crvena zvezda, a vi mala. Nekada smo i mi nezadovoljni i sudijskim odlukama i Savezom, pa ćutimo i radimo dalje i ne tražimo krivca okolo, nego prvo preispitamo sebe“, odgovorili su Lalatoviću iz mokroluške Crvene zvezde.

U pismu iz Žagubica stoji: „Uvažavajući Ustav nase države, kao i činjenicu da su građani ti koji nose suverenitet, imam moralnu obavezu da, zbog svih mojih uvaženih sugrađana upoznam javnost sa ponižavajućim, nadam se nepromišljenim, javnim istupom gospodina Zvezdana Terzica u vezi sa našom opštinom“… Ne želimo da zalazimo u opravdanost njegove borbe, ali to je posao za organe fudbalskih institucija. Međutim, uzimajući u obzir, svetlu istoriju Crvene Zvezde, kosmopolitski duh koji je živeo u klubu i planetarni značaj koji je klub nekada imao, smatramo degradirajućim da se na taj način klupski funkcioner ophodi u javnosti prema jednoj od opština u Srbiji, i prema njenim građanima. Opština Žagubica je za neke mala, ali nama vrlo značajna. Ima preko 15.000 stanovnika, ogroman turistički potencijal, kapacitete za proizvodnju zdrave hrane i resurse kao što su rudna blaga, vode i sume. Takođe veliki kvalitet koji posedujemo je činjenica da imamo bogatstvo razlicitosti u strukturi stanovnistva gde veliki procenat čine Vlasi, čije kulturne vrednosti i tradiciju negujemo. Bogatstvo razlicitosti se ogleda i u činjenici da građani vole sport i navijaju za razlicite klubove i zato je veoma vazno da gdin Terzic ima jedan nivo kulture ophodjenja prema tim cinjenicama. Želimo da verujemo da gospodin Terzić zna šta znači prirodno okruženje, naselje sa malim brojem stanovnika, mešovitom nacionalnom strukturom i harmoničnim životom sugrađana. Ukoliko pati od amnezije, podsetićemo ga i na mesnu zajednicu Lovćenac u opštini Mali Iđoš sa kojom je neraskidivo vezan on i njegova porodica, zatim prelepu Zobnaticu i naravno Backu Topolu. Očigledno je da mnogo paralela ima njegovo odrastanje sa opštinom Žagubica koju je stavio u negativan kontekst

Iz tog razloga želimo da izrazimo uverenje da ce gospodin Terzić uspeti da prevaziđe nivoe ličnog ega i učiniti jedini racionalan i pošten gest, a to je da uputi javno izvinjenje građanima opštine Žagubica i time skine mrlju sa sportskog kolektiva koji trenutno predstavlja. U potpisu s poštovanjem, zamenik predsednika opštine Žagubica Ljubiša Jovkić.

Zvezdan Terzić se izvinio

Vršilac dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde Zvezdan Terzić izvinio se fudbalskom klubu iz Žagubice zato što ga je spomenuo u negativnom kontekstu. Terzić se oglasio u javnim glasilima, a nakon toga je uputio poruku izvinjenja i čelnicima opštine Žagubica. „Duboko se izvinjavam fudbalskom klubu iz Žagubice zbog pogrešno shvaćene komparacije koja je izrečena žargonski. Nisam imao nameru bilo koga da potcenim i ovom prilikom pozivam ljude iz FK Žagubica da nas posete na „Marakani“ i kroz razgovor uspostavimo prijateljske odnose“ – rekao je Terzić. Opština Žagubica je prihvatila izvinjenje i tim povodom dala saopštenje za javnost u kome se kaže: „S obzirom da se g. Zvezdan Terzić, v.d. generalnog sekretara FK Crvena Zvezda odazvao pozivu opštine Žagubica za javno izvinjenje povodom negativnog pominjanja naše opštine, opština Žagubica prihvata izvinjenje kao i poziv g. Terzića da čelnici ovdašnjeg fudbalskog kluba posete Marakanu. Terziću i klubu koji predstavlja, opština Žagubica želi puno uspeha u daljem radu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari