Premijera antiratne priče o deci u zrenjaninskom pozorištu 1Foto: pozerište zrenjanin

Lutkarski ansambl Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ priprema novu predstavu za decu, čija premijera je najavbljena za nedelju dana.

Predstava „Giga pravi more“ premijerno će biti izvedena 20. i 21. juna na lutkarskoj sceni Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“.

Predstva za decu je rađena po pripoveci Jasminke Petrović „Giga pravi more“, režira je Milja Mazarak Marinkov, dok je dramatizaciju teksta uradila Dunja Matić.

Ovo delo je svojevremeno sama autorka pripovetke opisala kao „antiratnu priču o deci koja se od surove stvarnosti bore igrom i maštom“.

„Jasminka ovu priču smešta u okolnost rata i posledica rata 1996. godine, ali je posebnost ove priče baš u tom suptilnom i odmerenom bojenju i doziranju, kao i u pažljivom preplitanju fabule priče sa kontekstom u kome se dešava. Nažalost, mi i danas živimo u vrlo surovom, ako ne surovijem svetu i sami se, nalik na Gigu i Cvrčka, protagoniste naše predstave, trudimo da u svojim životima stvaramo svoje intimne priče, odvojene od svega ružnog, a spremne da prigrle sve lepo što ipak svako vreme u svakom trenutku na svakom mestu na svetu ima da da“,kaže rediteljka Milja Mazarak Marinkov.

Oko ove predstave okupili su se dramaturškinja i dramska spisateljica Dunja Matić, autorstvo nad kompletnim vizuelnim identitetom pripada Blagovesti Vasilevoj, kompozicije pravi Draško Adžić, a dizajn svetla uradiće Nikola Marinkov.

U predstavi igraju Danilo Mihnjević i Nataša Milišić, kao i mlada nada lutkarstva Predrag Grujić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari