Pozorišna trupa „Brod teatar“ i ove godine ploviće vojvođanskim kanalima i rekama. Predstavu „Šta sve možeš u Njujorku kada si mrtav oduvek“ novosadskog književnika Đorđa Pisareva u režiji Ratka Radivojevića, videće stanovnici trinaest vojvođanskih mesta do kojih se može stići plovnim putem, prvo na premijeri u Bačkom Petrovcu, 25.

Pozorišna trupa „Brod teatar“ i ove godine ploviće vojvođanskim kanalima i rekama. Predstavu „Šta sve možeš u Njujorku kada si mrtav oduvek“ novosadskog književnika Đorđa Pisareva u režiji Ratka Radivojevića, videće stanovnici trinaest vojvođanskih mesta do kojih se može stići plovnim putem, prvo na premijeri u Bačkom Petrovcu, 25. jula, a na kraju turneje i Novosađani 13. i 14. avgusta.
Ratko Radivojević, spiritus muvens ove neformalne pozorišne trupe koja je još 2004. godine započela svoju kulturnu misiju, najavio je juče u Izvršnom veću AP Vojvodine koje je pokrovitelj turneje, da će naredne godine rekonstruisani Brod teatar pokušati da radi 365 dana u godini, a moći će da plovi, kako je rekao, od Deronja do Amsterdama.
Svoj program, pozorišna trupa prvo će prikazati u Bačkom Petrovcu, Baču, Deronjama, Somboru, Srpskom Miletiću, Srbobranu, Bečeju, Bačkom Petrovom Selu, Molu, Senti, Novom Bečeju, Zrenjaninu i Titelu. Poslednja dva dana plovidbe, 13. i 14. avgusta predstavu će moći da pogledaju i Novosađani.
Uz Ratka Radivojevića, putujući glumački tim čine Milovan Filipović, Ervin Hadžimurtezić, Ninoslav Đorđević, Agota Vitkai Kučera, Jovanka Božović, Nataša Vranešević i Igor Kaurin. Scenografiju je uradio dežurni tim Art klinike, kostime Romana Knežević a koreografiju Nataša Vranešević i Jovanka Božović.
Početak svih predstava je u 21 čas, a stanovnicima iz mesta domaćina na obali neće se naplaćivati ulaznice.
Studentski kulturni centar Novi Sad, kao koproducent manifestacije Brod Teatar, na sat i po pre svake predstave organizovaće prateće programe ovogodišnje turneje „Informisanje mladih u ruralnim sredinama o postojećim podsticajnim merama za zapošljavanje u Vojvodini i Srbiji“, „Bogatstvo različitosti“- mobilna izložba fotografija mladih“ i „Misli globalno, meri i edukuj lokalno“ (mobilna laboratorija za ispitivanje površinskih vodotokova i edukaciju stanovništva o značaju očuvanja i unapređenja stanja vodotokova u Srbiji).
Na kraju večeri, posle svake predstave, biće održan koncert džez muzike u izvođenju benda „OSSA jazz trio“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari