Premijere svakog meseca 1Foto:Serija "Fear the Walking Dead"

Kablovski kanali svake godine su sve gledaniji u Srbiji, pogotovo kad je rec o serijama i filmovima. Medu njima je i AMC, jedan od najpopularnijih TV kanala u Severnoj Americi, a ciji je program u Srbiji dostupan od 2014. godine.

Inače, AMC kanal je deo AMC Networks International – Centralna Europa (AMCNI CE), internacionalne televizijske mreže koja emituje 15 TV kanala u 24 evropske zemlje. Osnivanjem kancelarije u Beogradu napravljen je prvi, veoma znacajan korak ove televizijske mreže ka domacim partnerima i publici. Ulaganja u produkciju usmerena su na lokalno važne teme svakog tržišta na kom se AMC emituje. Do sada su sedišta otvorena u Kelnu, Pragu i Budimpešti.

Svaka originalna serija koju AMC nudi predstavlja zaseban i jedinstven svet. Bilo da se radi o prljavim poslicima i trgovini drogom ili mracnoj zombi buducnosti, svaki program uvlaci gledaoca u pricu koja ga iz epizode u epizodu ostavlja bez daha. To je ono što AMC nudi i obecava svim gledaocima u Srbiji.

Serija „Fear the Walking Dead“ samo je jedan od svetlih primera popularnosti AMC-ovog originalnog serijskog programa u Srbiji. Tu su i „The night manager“, „Mad man“, „Preacher“, „Fargo“, „Into the Badlands“, ciju smo prvu epizodu nove sezone pogledali premijerno kad i gledaoci u SAD. Rec je o jednoj od AMC-ovih najbolje ocenjenih i najgledanijih serija, za koju je nedavno potpisan i ugovor za snimanje nove sezone sa još 16 epizoda, koje nas ocekuju sledece godine.

Kanal AMC prikazuje omiljene filmove gledalaca iz svakog žanra i decenije, kao i premijere svog originalnog serijskog programa sa ciljem da publici donese nešto bolje, bogatije i više. Nema meseca bez barem jedne premijere, a tako ce biti i u junu.

Ljubitelji zombi apokalipse trenutno prate prvi deo trece sezone popularne serije „Fear the Walking Dead“. Pocetak trece sezone serije zatice porodice glavnih junaka nestabilnom i opasnom mestu, poznatijeg kao americko-meksicka granica. Smak sveta briše medunarodne granice, a naši likovi ce morati da ponovo izgrade ne samo novo društvo vec i svoje porodice. Madison se ponovo vraca Trevisu, svom apokalipticnom partneru, dok je Alicia slomljena zbog ubistva Andresa. Madisonov sin je udaljen od nje svega nekoliko milja, ali Nickova prva inicijativa kao lidera rezultuje upadanjem u zamku americke vojske, zajedno sa Lucianom – par uspeva da se otrgne smrti, Luciana je pogodena, a Nick se više ne oseca besmrtnim. Nakon fizickog i emotivnog oporavka, Strand se usmerava na iskorišcavanje nove svetske valute, dok ce Ofelijino zarobljeništvo testirati njenu sposobnost preživljavanja.

Prve dve sezone serije pozicionirale su „Fear the Walking Dead“ kao drugu najgledaniju dramsku seriju na kablovskoj televiziji sa oglasnim prostorom, koju prati publika starosti od 25 do 54 godine u Americi. Producenti serije su Dave Erickson, Robert Kirkman, Gale Anne Hurd, Greg Nicotero i David Alpert, dok glumacku ekipu cine Kim Dickens u ulozi Madison, Cliff Curtis u ulozi Travisa, Frank Dillane kao Nick, Alycia Debnam-Carey kao Alicia, Mercedes Mason kao Ofelia, Colman Domingo kao Strand i Danay Garcia u ulozi Luciane. Glumcima ce se u trecoj sezoni pridružiti i Dayton Callie („Sons of Anarchy,“ „Deadwood“), Daniel Sharman („The Originals“, „Teen Wolf“) i Sam Underwood („The Following“), koji ce biti u ulozi porodice Otto, osnivaca organizacija za preživljavanje, koja se pripremala za krah demokratije, ali nije ocekivala apokalipsu mrtvih, kao i Lisandra Tena („Chicago P. D.“) kao Lola Guerrero.

Seriju možete pratiti istovremeno sa americkom premijerom svakog ponedeljka u tri ujutru i repriznom terminu, istog dana u 22 sata.

Ubrzo nakon toga, vec 29. juna ocekuje nas nastavak serije „Preacher“, neobicnom spoju razlicitih neobicnih i pomalo ludih likova, humora, drame i nasilja, junaka koji raspravljaju o smislu života i Bogu… Serija je zasnovana na franšizi popularnog istoimenog stripa Gartha Ennisa i Steva Dillona iz 90-ih, pa iako se radi o zaista popularnom stripu, mnogi producenti su odustali od ekranizacije jer ga je bilo nemoguce snimiti u obliku filma. Sam Caitlin se prvi usudio da ovu zanimljivu pricu prenese na male ekrane. Ipak, nije sve išlo glatko. Catlin je procitao scenario, ali nije znao kako ce dalje, jer je prica bila previše opsežna. Osim toga nikada nije adaptirao bilo šta, pa nije znao kako da pristupi problemu. Strip je pun zanimljivih i uzbudljivih likova koji su neobicni i pomalo ludi, ali ipak možemo da se sa njima identifikujemo, jer se radi o svakodnevnim arhetipovima ljudi za koje je lako vezati se. Na kraju je došao na ideju da snimi seriju umesto filma, što mu je otvorilo jedan ceo novi svet.

Produžena druga sezona, koja ce biti emitovana u 13 epizoda, mešavina je razlicitih žanrova koji prate uzbudljivu pricu propovednika iz zapadnog Teksasa Jessija Custera (Dominic Cooper), njegovu opasnu bivšu devojku Tulip (Ruth Negga, nominovanu za Academy Award) i irskog vampira po imenu Cassidy (Joseph Gilgun) na putovanju u potrazi za Bogom koje ce ih odvesti u neobicnu bitku izmedu Raja, Pakla i svega što je izmedu.

U julu se nastavljaju avanture „Hapa i Leonarda“, mracnoj prici o dva najbolja prijatelja i jednoj fatalnoj ženi, koja u drugoj sezoni obecava još više neocekivanih obrta. Leonard još uvek oseca bolne posledice ludorija iz prve sezone, dok Hap tuguje za Trudy, ali se njih dvojica vrlo brzo ponovo pronalaze u haosu, kada se Leonard spotakne na skelet coveka u podu svog preminulog ujaka Chestera. A da stvari budu još gore, u pitanju je skelet deteta. Hap ohrabruje Leonarda da odu u policiju, iako je to poslednja stvar koju jedan crnac, gej u istocnom Teksasu želi. Vrlo brzo njih dvojica završavaju u istrazi za zlocin koji nisu pocinili, a njihova jedina nada da se oslobode krivice je njihova nova, oštroumna advokatica Florida Grange. U drami glume James Purefoy („Rome,“ „The Following“) kao Hap i Michael Kenneth Williams („The Wire“, „Boardwalk Empire“) kao Leonard i Tiffany Mack („Timeless“, „iZombie“) kao Florida Grange.

Na jesen nas ocekuje nastavak trece sezone „Fear the Walking Dead“, kao i treca sezona serije „Fargo“, koja je nagradena Zlatnim globusom.

Najgledanije u SAD i kod nas

„Fear the Walking Dead“ samo je jedan od svetlih primera popularnosti AMC-ovog originalnog serijskog programa u Srbiji. Tu su i „The night manager“, „Mad man“, „Preacher“, „Fargo“, „Into the Badlands“, ciju smo prvu epizodu nove sezone pogledali premijerno kad i gledaoci u SAD. Rec je o jednoj od AMC-ovih najbolje ocenjenih i najgledanijih serija, za koju je nedavno potpisan i ugovor za snimanje nove sezone sa još 16 epizoda, koje nas ocekuju sledece godine

Rekordi

Novi, popularni i premijum sadržaji ovog TV kanala do sada su nominovani za 263 Emi nagrade i dobitnici su devet Zlatnih globusa, pa ne sumnjamo da nas i ubuduce ocekuju smele, neocekivane, napete price visokobudžetnog filmskog i serijskog programa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari