Premijerka Ana Brnabić sutra u Užicu 1Foto: N. Kovačević

Premijerka Srbije Ana Brnabić posetiće sutra (16.oktobar) Užice, u okviru Karavana digitalnih veština, pismenosti i bezbednosti „Digitalna ekspedicija“, koji će gostovati u holu Narodnog pozorišta, od 11 časova.

Osim nje, kako je najavljeno, u Užice stižu prof. dr Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, koje će ugostiti dr Jelena Raković Radivojević, gradonačelnica Užica.

Cilj karavana je da se građani širom Srbije upoznaju sa ključnim digitalnim veštinama 21. veka, elektronskim uslugama, elektronskom trgovinom, osnovama digitalne bezbednosti i pismenosti, kao i ostalim pogodnostima koje nude digitalni prostor i nove tehnologije.

Karavan je, kako se navodi, namenjen svim građanima, od mladih koji su od rođenja izloženi digitalnom sadržaju, preko digitalno spretne generacije Z i njihovih roditelja, do građana kojima su digitalni resursi nedovoljno poznati ili dostupni.

„Digitalnu ekspediciju“ podržavaju Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Kancelarija za IT i eUpravu, a u partnerstvu sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i programom „Nova pismenost” koji zajedno realizuju Američka agencija za međunarodni razvoj USAID i Propulsion.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari