Premijerka položila venac na spomenik "Poziv na ustanak" 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas je, povodom obeležavanja Dana borca, položila venac na spomenik „Poziv na ustanak“ ispred kuće porodice Ribnikar u Beogradu.

Kako je objavljeno na sajtu Vlade, Ana Brnabić je istakla da se 4. jula 1941. godine glas naroda i glas antifašista daleko čuo, toliko daleko da osam decenija kasnije, svi imaju odgovornost, ali veliku potrebu da se tog datuma zauvek sećaju i da ga nikad ne zaborave.

Ona je navela da je u kući Ribnikar počela, ne samo borba za slobodu, već borba za ono što sloboda jeste – pravo da se drugačije razmišlja, govori, razlikuje i izabere.

Ana Brnabić je podsetila da je porodica Ribnikar pravo na slobodu založila još 1904. godine kada je osnovala Politiku, pri čemu je istovremeno dala i svest da je sloboda univerzalna vrednost, koja ne može da se dobije, osvoji i izgubi, već samo može i treba da se živi i da je u svima.

Venac je položio i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, a ceremoniji polaganja venaca prisustvovala je i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević i učesnici NOB i njihovi potomci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari