Preminula Srbijanka Turajlić

Ostavite komentar


  1. Baš tužna vest. Gubitak za celu Srbiju a posebno za njen demokratski blok. Primetio sam da je nije bilo u našoj Pokrovskoj crkvi na bogosluženjima u poslednje vreme, iako je bila redovna godinama. Veliki gubitak za sve nas koji smo je poznavali, neka joj je laka crna zemlja. Slava joj i hvala!

  2. Ulivali ste nadu u bolju Srbiju. Bilo je uzivanje slusati Vas. Odlazite, a toliko trebate, narocito mladim ljudima, da im otvorite oci i pokazete istinu i COVEKA.
    Steta.
    Postovanje i naklon, postovana Profesorko

  3. Bila je uvek jasna i glasna. Profesorka je uvek imala jasan stav. Mnogo ce nedostajati njen bistri um i precizna rec. Pocivaj u miru, dobra nasa Profesorko.

  4. Искрено саучешће породици и слободоумни грађанима Србије .
    Остајемо без снажне , визионарске , хумане и племените интелектуалке , неустрашиве , доброћудне личности …
    Хвала јој што нас је представљала и учила како да будемо своји и доследни …
    Нека почива у миру …

  5. Bila je ljudina,zena bez greske u javnom zivotu,uvjek na ispravnoj strani.Jedna od 10 najvecih zena u istoriji Srbije.Neka joj je vjecna slava I hvala

  6. Поштована професорка , нисам Вас упознала , али сте говорили и у моје име .
    Остаће велика празнина , јер нема пуно таквих интелектуалаца – слободоумних , самоуверено , храбрих …
    Нека је мир Вашој племенитој и борбеној души .

  7. Veliki čovek bila. Pre 21. godinu zahvaljujući njoj upisao sam arhitektonski fakultet. Nisam imao novca za školarinu, a tadašnji dekan fakulteta naravno nije hteo ni da čuje da mi se pomogne. Neko mi je rekao da odem u ministarstvo prosvete i zatražim pomoć tamo. Tu me je Srbijanka kao pomoćnik ministra srdačno dočekala i odmah telefonom pozvala namrštenog dekana, rekavši mu da nije u redu da siromašni ne mogu da studiraju i da nađe način da me upiše.
    Hvala Srbijanka poslednji put.

  8. Bila je svoja a naša! Imali smo poverenja u njenu reč. Osećali smo sigurnost samim njenim postojanjem. Veliki gubitak za slobodouman svet. Veliki gubitak za porodicu. Ne može biti zaboravljena profesorka Turajlić u koju smo se ugledali da bi smo i mi bili ljudi!

  9. Ne mogu da opisem koliko mi je zao. Pravi profesor, borac za bolju buducnost i velika podrska mladim ljudima. Bila sam student ’90-tih kada se prof. Turajlic hrabro isticala u odbrani pravih vrednosti i pokazivala da sloboda i kvalitet nemaju cenu. Nastavila sam da gledam njene intervjue i kada sam izgubila svaku nadu i emigrirala – svaka njena rec je imala smisla i za nas koji smo na drugom kontinentu. Bila je zena od koje smo uvek imali sta da naucimo. Hvala joj za sve!

  10. Hvala Vam na svemu profesorka. Žao mi je što niste dočekali da vidite slobodnu i preosperitetnu Srbiju. Počivali u miru.

  11. Izgubili smo divnu Profesoricu, uz koju smo bili ponosni što je uvijek sa nama.
    Imali smo šta čuti i naučiti, kako se razmišlja, uči, ponaša. Putuj zvijezdo slobodarska.

  12. Poslednji pozdrav omiljenoj prof.Turajlić,nedostajaće nam u svakom smislu a mi (kao narod) njoj sigurno nećemo!Hvala joj na velikoj borbi za sve nas i što je verovala u nas da možemo da budemo neki bolji ljudi i neka bolja zemlja!!!Nek joj je pokoj duši i slava joj!!! 🙁

  13. Од библиографије, један практикум. Браво за универзитетског професора.

  14. Nažalost. Srbijanka Turajlić je bila autentični i vodeći predstavnik slobodne Srbije. Ostaće zjapeća praznina u slobodnomislećem delu Srbije.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.