Preminula Latinka Perović

Ostavite komentar


  1. Odlazak moralnog svetionika ovih prostora. Bila je veliki čovjek. Hvala vam za optmizam, mudrost i čovjekoljublje u vremenima koje su nam oteli najgori.

  2. Bila umna,obrazovana,hrabra,u politici principijelna..Nedostajace.Neka joj je večna slava i hvala.

  3. Sticajem okolnosti znam je iz osn.skole.Sjajna,pametna fina.
    Jutros sam uz Danas imala jos jednu njenu knjigu.
    Saučešće porodici.

  4. Ostaje u sećanju punom poštovanja. Kao poličarka ranije, a potom i kao istoričarka svu svoju intelektualnu i naučničku energiju trošila je za dobrobit gradjanske moderne države. Do kraja na tom kursu. Često neshvaćena.

  5. Imao sam čast da sarađujem sa Latinkom Perović. Gospodstvena, skromna, intelektualno superiorna… Sećaću je sa sa ponosom. Slava joj!

  6. Biljana Kovačević Vučo, Borka Pavićević, Srbijanka Turajlić, Latinka Perović… Vrednosti i pogled na svet Druge Srbije, građansko-liberalne Srbije, su od danas mrtve i obezglavljene. Počivajte u miru, Latinka.

  7. Надам се да није умрла разочарана,већ насмејана.Надам се да Крагујевац зна шта му је учинити.Вечна слава и хвала на зрну истине.

  8. Otisla je najveca srpkinja koju smo imali. Srvija je izgubila najvecu iz svojih redova. Teako da ce se naci jos jedna slicna

  9. Umna žena koja je činila da se osećamo ponosnima što je bila naša (iako neshvaćena od većine-svetine).
    Hvala i večna joj slava

  10. Divna zena, bilo je uzivanje slusati je. Borila se svom snagom za srbe, za istinu o srbima. Nije dala na nas narod.. patriota najviseg reda.

  11. Jedna među retkima kojima se Srbija može ponositi. Neka joj je laka zemlja. Takve osobe imaju svoje zasluženo mesto u carstvo nebesa

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.