Preminuo i treći migrant iz Avganistana nakon nesreće kod Pirota 1Foto: Z. Panić

Zbog povreda zadobijenih u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedelju kod Pirota preminuo je još jedan maloletnik iz Avganistana, potvrdili su danas u Univerzitetskom kliničkom centru Niš.

On je treća žrtva te nesreće, nakon što su dvojica mladića preminula na licu mesta.

– Maloletnik je juče oko devet časova primljen u UKC Niš, u veoma teškom stanju, sa abdominalnim krvarenjem i prelomima ruke i karlice. Uprkos naporima lekara, preminuo je oko 16 časova- rekli su u niškom UKC.

U niškom UKC, na Klinici za neurohirugiju, na lečenju su trenutno još dva teže povređena migranta, od kojih će jedan biti operisan.

U Opštoj bolnici u Pirotu zbrinuto je 19 lakše povređenih putnika.

Do nesreće je došlo kada je kombi beogradskih tablica zbog neprilagođene vožnje na izlazu iz Pirota ka Temskoj udario u stub sa svetlosnom signalizacijom i okrenuo se na krov.

Mediji su izvestili da je protiv uhapšenog D.M. (39) iz Beograda, koji je organizovao šverc  dvadesetak, uglavnom maloletnih Avganistanaca, podneta krivična prijava zbog teškog dela protiv bezbednosti u saobraćaju, kao i zbog nedozvoljenog prelaska državne granice i krijumčarenja ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari