Preminuo novinar Dragoljub Žarković

Dragoljub Žarković (1951-2020)

Ostavite komentar


      1. Bila je privilegija živeti u vremenu Dragoljuba Žarkovića. Negovim radovima ohrabrivani smo, kao čitaoci, da slobodno mislimo. S njegove strane, sasvim dovoljno! Šteta što je otišao tako nenadno. Tuga je to…

        1. Za porodicu, prijatelje i citaoce Vremena je velika tuga, ali na zalost ima i onih koji se raduju pa se mozda i napiju od srece kao u slucaju Zorana Djindjica!

    1. Veliki gubitak za sve koji slobodno misle. Njegov doprinos u borbi za demokratiju bio je ogroman. Saucesce njegovoj porodici.

  1. Tužno… bio je veličina u svom poslu… Saučešće porodici i svim slobodomislećim ljudima.

  2. Izuzetno sam potresena ovom vešću. Obožavala sam i da čitam njegove članke i da ga slušam. Iskreno saučešće porodici i kolegama. Slava mu!

    1. Vecna slava i hvala na svemu! Mnoge kolege svoje umeće i razvoj duguju baš njemu! Saučešće porodici…

    1. Jos jedna velicina srpskog novinarstva se preselila u vecnost.Pocivaj u miru zauvek slavljen

  3. Hvala za svaku napisanu i izgovorenu reč.Bio je jedan od najboljih na ovim prostorima.

    1. Izgubismo velikog borca za istinu ! Neka ti je večna slava,saučešće porodici !☹

  4. Saučešće porodici. Izuzetna osoba. Čitalac Vremena od prvog broja.

    1. Bio svetionik slobodne misli i demokratije. Ucio je sve nas logickom razmisljanju. Bio je etalon vrednosti, i ostavio je bogatijom i svoje mladje kolege, ali i pismenu Srbiju. Duboko saucesce porodici i novinarima Vremena.

  5. Veliki čovek, intelektualac, jedan od najistaknutijih srpskih novinara, a pored toga veliki dobrotvor i pravoslavni mirjanin, redovan na bogosluženjima u Crkvi Svetog Marka. Laka mu zemlja. Strašan gubitak za sve nas koji smo ga poznavali i sarađivali s njim, neka mu je laka crna zemlja.

  6. Nenadoknadiv gubitak. Izuzetan čovek u izuzetnom vremenu. Nesreća za sve koji su ikada pročitali ili čuli ono što je napisao ili izgovorio. Jako mi je žao.

  7. Dragi moj, dobri Žare…
    Nema više „finte lažnog šuta“.
    Hvala na svemu, tokom decenije zajedničkog rada u Ekspresu.
    Bilo je časno i opravdano požtrvovanje.
    U našem -jugoslovenskom (!!!) ili građanskom interesu.

  8. Zao, zao, zao.

    Genijalac.

    U najkracem znao je da objasni najvaznije.

    Neka mu je laka zemlja.

  9. Otišao je jedan od najvažnijih među nama u borbi za očuvanje pravih vrednosti i istina. 70 godina je tako malo u odnosu na ono što je dao novinarstvu. Ostaje nam njegov čarobni osećaj za pravi trenutak i pravu temu za razmiqljanje i aktivnosti koje pomažu našoj sredini. „Kalenić“ ostaje lokacija na mapi koja će me uvek setiti na Žareta i drugare koji prerano napuštaju stablo života.

  10. Neka ti je laka crna zemlja….počivaj u miru!
    Zaista veliki gubitak za naše društvo.
    Moram prokomentarisati uvodnu rečenicu i izlizanu frazu „…je jedna od najistaknutijih ličnosti….“ koja je obesmislila mnoge velikane, jer se koristi skoro za svaku javnu ličnost!!
    A da se malo potrudimo kada ode neko vredan pažnje, vremena, pa da zaobiđemo izlizane fraze makar iz poštovanja…?

  11. Meni svakako, ali će i Vreme-nu biti teško bez Žareta. No, šta ćemo? Čitaćemo Vreme, NIN, Nedeljnik, Danas,…, pa neka puknu od muke restauratori politike devedesetih!!!

  12. Najiskrenije saučešće zbog smrti jednog od najboljih novinara, i najboljih kritičara ove nazadne vlasti. Ujedno čestitke na bogatstvu koje je ostavio od petoro dece. Imislim da postoji jedna greška što se tiče mesta rođenja. Sama sam čula kada je rekao da je rođen na Kosovu i metohiji

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 5. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.