Preminuo novinar Petar Luković

Ostavite komentar


  1. Covek koji se nikada nije libio da iskaze svoj stav bez obzira na to koliko se to drugima dopadalo ili ne. I na kraju je zavrsio kao margina. Ondasnji DS, Kusturica i ostali sa svojim tuzbama zbog dusevnih boli su urnisali e-novine i Pera se od toga nikada nije oporavio. Do pred sam kraj zivota dobijao je pozive da ide na sudjenja. Bilo bi nefer prema njemu ovo nepomenuti.

  2. Sećam ga se kao jedinog rok novinara u tadašnjoj YU koji je pohvalio prvi album Azre ( ubedljivo najbolji LP u bivšoj državi ), dok su ga ostali kvaziznalci popljuvali, a danas se posipaju pepelom i izigravaju naknadnu liberalnu pamet.

  3. Bio je talentovan satiričar, šteta što je zadnjih godina života pisao kontra svojih uverenja i glorifikovao sadašnji vlast.

  4. Bas se napatio poslednjih 15 vodina. Zli ga proganjali sa tuzbama zato se razboleo. A i satro prijatelji sa pescanog portala. Sad se upokojio pa i oni mogu da se umire.

  5. @Ex-fan
    To da je „glorifikovao sadašnju vlast“ je netačno, tj. izvađeno iz konteksta. Najpre, izraz „glorifikovao“ je pretežak, ne sećam se da sam od njega čitao neke hvalospeve ondašnjoj vlasti (a ne zaboravimo da su ondašnji, tek na vlast došavši SNS, i današnji SNS dva različita pojma, bez obzira što se radi o istim „personama dramatis“: setimo se samo najavljenih reformi, hapšenja tajkuna i bivših ministara, pokrenutih istraga o malverzacijama, itd., što je davalo neku nadu u suštinske promene, do kojih, kako smo kasnije videli, nije došlo, ali to se u ono vreme još nije moglo znati). Uostalom, mnogi kasniji kritičari AV-a su mu u početku verovali, kao npr. Sergej Trifunović, čak ima naslovna stranica „Vremena“, od pre 10-tak godina, gde S.T. kaže „Verovao sam Vučiću, ali kratko“.
    A drugi, ništa manje bitan razlog zbog koga su Petar Luković i e-novine bile naklonjene ondašnjem SNS-u je u činjenici koju je neko već pomenuo, a to je da su ga Tadićeva DS i njihovi poslušnici besomučno progonili zbog žestokih kritika koje je na njihov račun iznosio Luković sa saradnicima. Pouzdano znam da su jedva sastavljali kraj sa krajem, a na sve to su ih finansijski satirali sudskim tužbama. Tako da se ne treba čuditi što su prvih godina uspona SNS-a pristali da im „drže stranu“, ne bi li se, kako-tako osvetili DS-u. Eto, to je moje viđenje, ukratko.
    Hvala ti, Petre, što si postojao i svojim pisanjem sačuvao obraz svih nas koji smo slično razmišljali, a nismo imali priliku (ili tvoju hrabrost) da to javno kažemo. Ostaćeš upamćen.

  6. Prvi rock novinar koji je pohvalno pisao o Azri bio je Đorđe Vojnović iz Zrenjanina.Što naravno ne umanjuje veličinu Petra Lukovića.

  7. Žao mi je ,bas pre dva dana sam slušao njegov poslednji podcast sa Sandrom ,nije mogao da snima pola godine, I bas je bio loše, jedva je govorio.Izuzetno pametan I izuzetno duhovit čovek..pratio sam ga preko 20 godina od Feral,peščanika, e novina i zadnjeg xxz magazina…jeste preterivao sa onim „čanak „narativom da su samo Srbi krivi za sva zla u bivsoj nam državi, a ostali su „žrtve “ ..na kraju je postao žrtva izvršitelja i ostale bagre ,nakaradnih „evropskih „zakona koje su DOsovci doneli posle 2000..neka mu je laka zemlja

  8. @Milena
    Apsolutno tačno, pripisuju mu koješta ali on je samo pisao istinu o ljudima koji su doveli do ovoga danas svojim ponašanjem. Tadićeva vlast je napravila prototip ovog današnjeg načina vladanja a Vučić ga je samo razvio do kraja. Petar Luković nije hteo da ćuti i to ga je skupo koštalo

  9. Otišao je istinski sledbenik Latinke Perović i Radomira Konstantinovića, a verni saborac Nataše Kandić i Sonje Biserko.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.