Utakmicama u grupama A, B, C i D sinoć je počela nova sezona Lige šampiona, a čast da postigne prvi pogodak pripala je najvećem pojačanju PSŽ Anhelu Di Mariji koji je prvencem za “svece” načeo mrežu Malmea u četvrtom minutu. PSŽ je do kraja udvostručio prednost preko Kavanija, ali je epitet junaka večeri pripao fudbalerima Juventusa. Prošlogodišnji finalisti su gubili posle 57. minuta igre autogolom Kjelinija kojeg je Kompani podmetnuo pod loptu, ali se sudija nije oglasio. Pravda je zadovoljena nakon što je Mandžukić bio na pravom mestu posle dodavanja Pogbe (70), dok je konačan rezultat postavio Morata preciznim udarce u 81. minutu.

           

Poraz je doživeo i drugi klub iz Mančestera, s tim da je Junajted kapitulirao na gostovanju PSV iako je poveo (2:1). Da problem po “crvene đavole bude veći, defanzivac Luk Šav je polomio nogu u prvom poluvremenu i sigurno će dugo odsustvovati sa terena.

            Najubedljiviji trijumf ostvario je Real uz het-trik nezaustavljivog Ronalda (55, 63, 81), dok je mrežu Šahtjora načeo Benzema (30). Slavio je i drugi madridski klub Atletiko na gostovanju Galatasaraju (2:0). Odlično veče španskih ekipa upotpunila je Sevilja protiv Borusije iz Menhengladbaha (3:0) i najavila velike ambicije kao prvak Lige Evrope i u Ligi šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari