Košarkaši Partizana posle velikog preokreta uspeli su da pobede u vršačkom Milenijumu ekipu Hemofarma sa 90:91. Posle prednosti domaćina i na samom kraju susreta, Petar Božić je u poslednjoj sekundi pogodio trojku i doneo Partizanu pobedu.

U derbi susretu 17. kola dva srpska predstavnika u Jadranskoj ligi, domaćin je u većem delu bio u prednosti, ali je na kraju branilac titule imao više strpljenja i znanja i stigao do zaslužene pobede. Bio je to još jedan izjednačen meč dve trenutno najbolje srpske ekipe (tako pokazuje tabela NLB Lige). Partizan je vodio posle prve četvrtine, a potom je krenula serija Hemofarma koju je trojkom otvorio Stivenson. Vrščani su, pred oko 2.500 gledalaca u dvorani Milenijum, imali i deset poena prednosti, a kada su crno-beli u trećoj četvrtini ostali bez Slavka Vraneša, zatim i bez Jana Veselog i Lorensa Robertsa (sva trojica po pet ličnih grešaka), činilo se da crno-beli idu u poraz. Međutim, na već opisan način, crno-beli su ostvarili 12. pobedu u NLB Ligi, dok je Hemofarmu ovo šesti poraz uz 10 pobeda (i meč manje).

HEMOFARM: Pavković 12, Stivenson 8, Mačvan 19, Jagodnik 9, Borisov 13, Petrović 2, Despotović, Šutalo, Katić 11, Marjanović 7, Krstović 3, Marković 6.

PARTIZAN: Milošević 3, Božić 12, Rašić 18, Đekić 7, Kecman 11, Mitrović, Mekaleb 18, Lešić, Roberts 5, Balaban, Vraneš 13, Veseli 4.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari