Iako se na sjajan način, posle izgubljenog seta, vratio u četvrtfinalni meču indijskom Čenaju, srpski teniser Janko Tipsarevićipak nije uspeo da pobedi Hrvata Marina Čilića i izbori mesto među četiri najbolja tenisera – 2:1 (6:4, 0:6, 6:4).

Treći nosilac na ovom turniru, Čilićje rutinski dobio prvi set. Jedna brejk lopta bila je dovoljna hrvatskom teniseru za vođstvo od 1:0. Tipsarevićje u nastavku odigrao bez greške, osvojio je sve gemove i stigao do izjednačenja.

Nije uspeo srpski igračda tu igru ponovi i u odlučujućem setu. Dozvolio je sebi pad u poslednja tri gema, što je Čilići te kako umeo da iskoristi. Janko je izgubio 11 poena u nizu, uključujući i sva četiri poena na svoj servis pri rezultatu 4:4, tako da će morati da se zadovolji sa premijom od 10.600 dolara, koliko pripada četvrtfinalisti. I na kraju sa samo dva brejka na celom meču Marin Čilićizborio je polufinale.

Protivnik hrvatskom teniseru u meču za finale biće Marsel Granoljers, koji je takođe u tri seta pobedio Čeha Lukasa Dluhija.

 

Novi neuspeh Jankovićeve

Jelena Janković porazom je završila nastup na egzibicionom turniru u Hong Kongu. U borbi za treće mesto evropski dubl Jelena Janković- Mišel Laršer de Brito ubedljivo je poražen od kinesko-indijske kombinacije Ženg Đije – Sania Mirza. Kineskinja i Indijka su bile ubedljive – 2:0 (6:1, 6:1). Prva teniserka sveta nema planirane druge nastupe do početka Australian opena, 19. januara u Melburnu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari