Poslednjih dana u Požarevcu i Kostolcu kruži priča da su Saobraćajni policajci, prilikom kontrole jednog vozila u Kostolcu, njegovom vozaču, izvesnom Milošu Dragičeviću iz Sremčice, koji je odbio da se testira na alkohol, polomili desnu ruku dok su mu stavljali lisice i privodili u službeno vozilo.

Takođe se priče, da je vozaču Dragičeviću, koji je srčani bolesnik tokom noći u policijskoj stanici u kojoj je zadržan, dva puta pozlilo i da su ga policajci vodili u bolnicu gde mu je ukazivana pomoć: prvo mu je stavljen gips na desnu ruku, a drugi put mu je ustanovljen visok pritisak i određena mu je adekvatna terapija, ali ga nisu zadržali u bolnicu, već su dozvolili policajcima da ga vode odakle je došao, iako je težak srčani bolesnik. Zbog tih glasina i raznih špekulacija povodom tog događaja, obratili smo se zvanično policiji i rukovodstvu bolnice da nam kažu i objasne, šta se u stvari dogodilo, kako bi javnost o tom događaju bila zvanično informisana.

Policija nam je vrlo brzo dostavila zvanično obaveštenje u kome se kaže:

– U vezi vašeg zahteva upućenog Policijskoj upravi u Požarevcu , obaveštavamo vas da je Milošu D. (1951) iz Sremčice, saobraćajna policija 15.01.2011. godine odredila zadržavanje na osnovu Zakona o bezbednosti saobraćaja i Zakona o prekršajima. Privedeni je tokom sprovođenja zadobio povrede lakta ruke jer je udarao laktom u zadnja vrata službenog vozila.

Imenivani je u Kostolcu zaustavljen od strane saobraćajne policije oko 20.00 časova, kada je svojim putničkim vozilom marke „Folksvagen“ napustio lice mesta. Iste večeri oko 21,00 časova, u blizini restorana „Dunavski dragulj“, saobraćajna patrola je ponovo zaustavila istog vozača koji je odbio da pokaže dokumenta i izvrši alkotestiranje.

Zbog bolova u ruci a kasnije i povišenog pritiska policija je privedenog odvezla na ukazivanje lekarske pomoći u požarevačku bolnicu a nakon ukazane pomoći ponovo vratila u prostoriju za zadržavanje, navodi se u saopštenju policije.

Kako nam je rekao jedan policajac koji je bio u potpunosti upoznat sa tim događajen, Saobraćajna policija je 14. januara oko 20 časova zaustavila u centru Kostolca vozilo marke „Folksvagen-polo“ i da su od vozača zatražili dokumenta.

– Pošto se vozač čudno ponašao od njega smo zatražili da uradi alko-test, što je isti odbio. Pošto navodno nije mogao u gepeku da nađe dokumenta, rekao je da su mu, verovatno u kolima. Čim je ušao u kola startovao je motor i udaljio se u nepoznatom pravcu – priča nam naš izvor.

On nam je rekao da ga je druga patrola zaustavila oko 21 čas u blizini motela „Dunavski dragulj“ i da prilikom privođenja nije hteo da uđe u službeno vozilo. Zbog toga su morali da upotrebe sredstva za vezivanje, kako bi ga ubacili u vozilio.

– Vozač je sam ispružio ruke i mi smo mu stavili lisice, ali nije hteo da uđe u vozilo, tako što se nogama opirao o asfalt. Nekako smo ga ugurali i povezli u prostorije za zadržavanje, što nam Zakon omogućava, pošto vozač nije hteo da uradi alko-test. Tokom vožnje sve nas je vređao i pozivao da se svi zajedno vratimo u hotel Kostolac na proslavu „Autotransporta“, i da sve zaboravimo. Svo vreme je udarao rukama po vratima automobila. Kada smo stigli u stanicu izuo se i laktom nekoliko puta udario u vrata. Jedva smo ga uveli u službene prostorije – rekao nam je naš izvor i dodao:

Direktor bolince Srećko Bosić povodom ovog slučaja kaže da je Miloš Dragičević doveden u bolnicu u pratnji policije i da mu je, oba puta ukazana adekvatna pomoć i da pacijent nije morao da bude hospitalizovan.

Stupili smo u kontakt i sa akterom ovog događaja Milošom Dragičevićem koji nam je potvrdio da je imao neprijatnosti sa požarevačkom policijom rekavši da ne želi da komentariše ovaj događaj i da će da ga sam reši.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari