U šezdeset i petoj godini, odmah posle Mitrovdana, na dan sv. Arhangela, posle dugo smišljenog i organizovanog ubistva nečastivih i bezbožnika, prestalo je da kuca srce jednog od najstarijih listova u Srbiji – Našoj reči. Smrt je oduševljeno medijski najavio jedan lokalni zvaničnik, komunista i doživotni rukovodilac po obrazovanju, pomoćnik nosilaca posmrtnih ostataka, koji vlada ovim gradom doživotno, bez ograničenja trajanja mandata.

Tako u jučerašnjoj stalnoj rubrici Između redova, kojoj je glavni i odgovorni urednik Ljubiša Dinčićnadenuo naslov Kraj, najavljuje definitivni nestanak Naše reči, lista istoimenog kolektiva koji je privatizovan pre dve godine.

Prvi put od osnivanja, daleke 1944. godine, Naša rečnije se pojavila na kioscima početkom septembra, kako je objašnjeno, iz tehničkih razloga, a tome je, u stvari, kumovala besparica.

– List od maja ove godine, posle promene opštinske vlasti, nije bukvalno dobio nijedan dinar iz opštinske kase iako postoji godišnji ugovor do 31. decembra 2008. godine. Od tog datuma zarade kasne, problemi u finansijama se gomilaju i pravo je čudo kako se Naša rečpojavljivala svakoga petka, kaže Dinčić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari