Prvih dana Partizanove krize tektonskih razmera informacije su letele kao konfete, a događaji se smenjivali maltene iz sata u sat, da bi im vremenom opadao intenzitet.

Pod izgovorom zimskih ferija, novogodišnjih i božićnih praznika, a u susret velikom raspletu na klupskoj Skupštini, koja još nije sazvana a morala bi biti organizovana do polovine februara, glavni ili najeksponiraniji akteri sukoba posle čijeg završetka (ma, ko ga dobio) u Humskoj 1 ništa više neće biti isto kao pre istorijske konferencije za novinare smenjenog sportskog direktora Mladena Krstajića pre dve nedelje, povukli su se iz javnosti i u ilegali prave planove.

Oterani funkcioner otišao je na odmor i isključio telefon, a mobilni ne zvoni ni trenerima Aleksandru Stanojeviću (Partizan) i Vuku Rašoviću (Teleoptik), koji su se usmenim ostavkama, preko medija, solidarisali sa prvim čovekom sportskog sektora, mesecima oštro konfrontiranim s upravljačkom strujom. Predsednik kluba Dragan Đurić je posle početnog ćutanja postao dostupan, međutim ili izbegava ozbiljnu priču i direktna pitanja ili neodređenim izjavama pokušava da stvori sliku prividnog reda i mira u kući. A, zapravo i jedni i drugi, sa svojim istomišljenicima i pomagačima, smišljaju poteze od kojih zavise njihova i Partizanova budućnost.

Ko će prodavati i kupovati igrače u dolazećem prelaznom roku, ko će ih voditi u prolećnom delu sezone, ko ima podršku skupštinske većine, koliko košta otkaz Krstajiću…. – pitanja je mnogo, a neke od odgovora možda počnemo dobijati sledeće nedelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari