Opštinski sud u Novom Pazaru doneo je rešenje u kome se štrajkačima holdinga Vojin Popovic nalaže da uklone barikadu sa ulaza u krug preduzeća. Ovo rešenje je sud doneo da bi zakupci magacina mogli nesmetano da posluju.
Tridesetak zaposlenih u novopazarskom preduzeću Vojin Popović u krugu preduzeća štrajkuju već 97 dana i tako će biti sve dok Agencija za privatizaciju ne reši njihov status, omogući poštenu privatizaciju ovog nekadašnjeg giganta u Novom Pazaru.

Opštinski sud u Novom Pazaru doneo je rešenje u kome se štrajkačima holdinga Vojin Popovic nalaže da uklone barikadu sa ulaza u krug preduzeća. Ovo rešenje je sud doneo da bi zakupci magacina mogli nesmetano da posluju.
Tridesetak zaposlenih u novopazarskom preduzeću Vojin Popović u krugu preduzeća štrajkuju već 97 dana i tako će biti sve dok Agencija za privatizaciju ne reši njihov status, omogući poštenu privatizaciju ovog nekadašnjeg giganta u Novom Pazaru. Od novembra 2005. godine firma je u stečaju, a od početka prošle godine poslovni prostor je pod zakupom. Poslednjih dana sudski izvršitelji pokušavaju da uruče osmorici štrajkača rešenja o novčanim kaznama od po tri hiljade dinara. Razlog je blokada kapije preduzeća.
– Protiv nas tužbe podnosi vlasnik privatnog preduzeća Estavela, koji u našem preduzeću pod zakupom drži svoj magacinski prostor. Kada su u pitanju kazne protiv nas, sudovi su veoma ekspeditivni, a naše tužbe leže u sudskim fiokama. Non-stop se donose rešenja da se otvore kapije. Imamo saznanja da su zakupnine našeg prostora više nego što piše u ugovorima. Oni najbolje znaju kome daju ono što je van ugovora – kaže za Danas Muhamed Đerlek, učesnik protesta od početka.
Prema ugovorima do kojih je došao Štrajkački odbor, zakupac Ribnjaka na Pazarištu je Preduzeće za izgradnju i rekonstrukciju puteva doo Zemun Polje. Po slovu ugovora, zakup je počeo da teče prošle godine u februaru i tada je zakupnina za Ribnjak sa pratećim objektima i opremom koštala 59 000 dinara sa pdv, da bi sada dostigla 100 000 dinara.
Štrajkački odbor je uputio zahtev opštinskom parlamentu u Novom Pazaru da na dnevni red stavi situaciju u ovom preduzeću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari