Presudan uticaj lokalnih političkih moćnika

Povodom najavljenih promena u školskim upravama i prosvetnoj inspekciji

Ostavite komentar


  1. Ministar je na čelo republičke inspekcije postavio Bogoljuba Lazarevića. Da li je ministar obavešten zasto je Lazarevic sklonjen sa mesta rukovodioca početkom 2015? Neko ko ima putera na glavi ne moze srediti ništa u korist očuvanja budžeta ali može da napuni svoj džep kao sto je to činio i ranije.

  2. Inspektori su u sprezi sa mafijom a naročito oni po Beogradu. Inspektori zajedno sa direktorima koje drže mafijaši vedre i oblače. Za svoje usluge redovno dobijaju kintu i svima dobro. Proverte inspektore iz Beograda i njihovo poreklo imovine prethodnih godina.

  3. Glavni baja republicke inspekcije je Bogče. Dok je Bogče na mestu pomocnika dotle ce inspektori da rade isto ono sto su radili za vreme vladavine Kostica. Koja je razlika izmedju smenjenog Kostica i novopostavljenog Lazarevica? Možda samo u tome što Bogče sve radi u rukavicama, inteligentniji je malo od Koleta pa ume da se prikrije. Šarčeviću, ne spavaj!
    P.S.Šta se ono desilo Obradovicu zahvaljujući Kostiću? Pa, smenjen je, Šarčeviću. buha ha ha

  4. Najbolji potez Šarčevića je što je Antonijevića razrešio sa mesta pomocnika za investicije.

  5. Odeljenje republičke prosvetne inspekcije u Nišu gotovo da deli kancelarije sa školskom upravom Niša, na istom spratu Nišavskog Upravnog Okruga. Ista lica, dve inspektorke i bivši stari-novi načelnik, prosvetni savetnici, većina njih tu i više od 25 godina, mnogi od njih su se u međuvremenu i orodili, neki povezali političkim partijama, uglavnom svi uzajamnim interesom. Neko je nekom zaposlio u školi dete, rođaka, partijskog kolegu, ćerku sudije, policijskog inspektora… neko nabavio ugalj za škole ispod cene ali se knjiži ona maksimalna, obezbeđuju se ekskurzije preko "saveta roditelja i 3 ponude"…čitava mala prosvetna mafija u malom !
    Da skratimo priču. I onda Vi dođete kod njih da se žalite na njih !

Ostavite komentar


Društvo

Danas u veoma toplo vreme u celoj zemlji 10

Danas u veoma toplo vreme u celoj zemlji

U Srbiji će danas biti sunčano i veoma toplo, a u košavskom području duvaće umeren jugoistočni vetar, a u ostalim krajevima slab vetar promenljivog pravca, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.